FirstVet recension & omdöme 2023

firstvet omdöme recension

FirstVet grundades till följd av två problem som man kan stöta på som djurägare, nummer ett är hur svårt det kan vara att avgöra när man behöver åka in till veterinärklinik, det andra problemet handlar om hur otillgänglig djursjukvården ibland kan upplevas. För att lösa dessa problem startades alltså FirstVet med avsikt att skapa nya möjligheter för rådgivning, undersökningar och viss receptförskrivning för husdjur.

FirstVet är alltså en digital veterinärklinik och deras vision är att förenkla livet med husdjur samt vara det första och naturliga valet för lättillgänglig digital rådgivning kring djurs hälsa och välmående.

Via FirstVet har du möjlighet att besöka en veterinär online var du än befinner dig i världen och samtidigt kunna välja precis den tid som passar för dig. För att hjälpa dig med detta erbjuder FirstVet tillgång till över 80 veterinärer med olika specialistområden som hjälper dig via deras app.

Ett digitalt besök går i mångt och mycket till som ett helt vanligt veterinärbesök, med den skillnaden att mötet sker genom dator, mobil eller surfplatta. Till följd av detta erbjuds du snabb och billig hjälp med en första bedömning av ditt djurs vårdbehov samt eventuella behandlingsförslag.

I vår jämförelse av veterinärer online och i mobilen hamnade FirstVet på förstaplats samt erbjuder gratis vård via samtliga aktörer som vi listar i vår jämförelse av djurförsäkringar. FirstVet är alltså helt gratis om du har en djurförsäkring. Vi rekommenderar därför att du logga in hos FirstVet redan idag för att registrera ditt djur i tjänsten, på så sätt kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med veterinär om och när behovet skulle uppstå.

FirstVet recension

Vad erbjuder FirstVet

Numera är det inte bara vi människor som kan träffa doktorn på nätet – det kan även våra husdjur.  Svenska Firstvet är en digital veterinärklinik som erbjuder möten genom sin app. Firstvet har hundratals veterinärer kopplade till sig och har slutit avtal med flera försäkringsbolag som erbjuder tjänsten till sina kunder. Enligt egna uppgifter har appen över 200 000 registrerade användare..  “Vi strävar efter att bli den naturliga första kontaktpunkten för djurägare, lite som sjukvårdsupplysningen fast för djur”, har vd:n och medgrundaren David Prien tidigare sagt.

Veterinärbesök online

Tjänsten FirstVet erbjuder lämpar sig väl för icke-akuta sjukdomar och besvär samt beteendefrågor eller när du är osäker på om resan till veterinärkliniken är nödvändig. Via FirstVet kan du då få en första bedömning och konsultation, i de allra flesta fall behöver djuret inte remitteras vidare till fysisk klinik men skulle det behövas remitteras du vidare till en specialist.

De remitterar helt oberoende och har en rikstäckande kartläggning av veterinärkliniker. Veterinärerna du träffar genom FirstVet har alla svensk veterinärlegitimation samt lång erfarenhet av kliniskt arbete med smådjur. Veterinärerna är vidareutbildade och har en bred veterinärmedicinsk bakgrund. FirstVet ser därmed till att du träffar en veterinär som kan just ditt djurslag.

Varför använda FirstVet?

För många hundar och katter är ett besök hos veterinären stressande, de kanske har haft jobbiga upplevelser på en klinik tidigare, eller är ovana att resa till främmande miljöer eller känna sig trängd när det samlas flera djur på liten yta i väntrummet. Skulle de själva få välja är det nog många som föredrar att istället bli filmad av matte eller husse i sin trygga hemmiljö när möjligheten finns. Vidare finns andra anledningar till att ett veterinärbesök kan vara svårt att få till så som kostnader, restider och arbetstider.

Via FirstVet kan du få hjälp med råd och enklare undersökningar via hemmet och på så sätt undvika en del onödiga besök till veterinär. En annan stor fördel är att kostnaden är betydligt lägre. Fler fördelar med ett veterinärbesök i mobilen är:

 • Snabb tillgänglighet, oftast får du hjälp inom 30 minuter.
 • Minskad stress för ditt djur.
 • Remiss till specialistveterinär om du behöver vård på klinik.
 • Billigare för dig, försäkringsbolagen står för kostnaden.
firstvet recension
firstvet recension omdöme
 • Första besöket alltid gratis

 • Råd, behandling & remiss

 • Gratis med försäkring

 • App Store-betyg: 4,9

FirstVet Pris – Är FirstVet gratis?

Om du har en djurförsäkring har du tillgång till fria veterinärvårdsbesök hos FirstVet. Försäkringbolagen har dock lite olika villkor gällande detta men det du kan räkna med är att du har minst 3 gratis samtal per år, vissa försäkringsbolag erbjuder obegränsat med samtal. När du bokar besök anger du helt enkelt det försäkringsbolag som du har tecknad din djurförsäkring via och fyller sedan i ditt försäkringsnummer.

Vi tipsar dig är att ladda ner deras app och skapa ett konto och ange ditt försäkringsnummer samt registrera ditt djur redan idag så att det är gjort dagen du behöver använda appen. Nedan listar vi samtliga försäkringsbolag som erbjuder gratis veterinärbesök hos FirstVet.

FirstVet: Tjänster & utbud

FirstVet kan hjälpa dig med en stor mängd åkommor och hälsoproblem som ditt djur upplever. Nedan går vi igenom några vanliga åkommor som FirstVet kan hjälpa dig och ditt djur med, om du önskar du att se en komplett lista så kan du klicka här.

Diarré

Om hunden eller katten har diarré kan man via videosamtal få råd kring hur man kan hjälpa sitt djur i hemmet eller avgöra att man bör uppsöka en fysisk veterinär. Behövs veterinärvård kan FirstVet hjälpa till med att avgöra hur akut det är och vart man ska vända sig.

Kräkningar

Många gånger när en hund eller katt kräks så är det ingen fara men som djurägare ger det en trygghet att få rådgöra med en veterinär. I ett videomöte med en veterinär kan man få hjälp att bedöma djurets allmäntillstånd och att avgöra om man borde åka till en veterinärklinik och hur akut det är.

Mask

Om du sett tydliga tecken på maskinfektion (t ex mask i avföring/kräkningar) kan vi ge råd kring ifall ditt djur kan behandlas i hemmet eller om det behöver undersökas hos fysisk veterinär. Vid misstänkt parasitinfektion där symptomen inte är tydliga kan vi ge råd kring hur man med hjälp av provtagning tar reda på om djuret har mag-tarmparasiter.

Tänder och mun

Om du misstänker att din hund/katt har problem med tänderna eller i munnen (t ex tandfrakturer, kvarsittande mjölktänder, tandsten, inflammerat tandkött) kan veterinären ge råd kring hur du ska gå vidare och när det är dags att söka fysisk veterinär. Vid problem med tänder/munhåla är det bra om du innan bokningen kan bifoga flera skarpa bilder på tänderna, eftersom det vid själva videosamtalet ibland kan vara svårt att få djuret att visa upp problemet.

Öronproblem

Om hunden eller katten har problem med öronen kan man få hjälp att bedöma om det är något man kan göra själv hemma eller om det behövs undersökning och behandling hos en fysisk veterinär. Hos FirstVet kan man få råd kring hur man kan behandla öroninflammationen fram till veterinärbesöket, hur brådskande det är att söka veterinär och vart man kan vända sig.

Hosta

När hunden eller katten hostar kan man få hjälp att avgöra om det behövs en undersökning hos fysisk veterinär och diskutera sannolika orsaker till hostan. Om man till exempel misstänker att hunden har smittats av kennelhosta och hostar men mår bra i övrigt så kan man få råd hur man kan hjälpa hunden hemma.

Förgiftning

Om du misstänker att ditt djur har fått i sig något giftigt kan vi hjälpa till att avgöra ifall du kan göra något själv hemma eller om djuret behöver komma under behandling hos fysisk veterinär. Vid bokningen är det viktigt att du anger så noggrann information som möjligt kring vad ditt djur kan ha fått i sig, hur stor mängd det kan ha rört sig om samt vad ditt djur väger.

Rinnande ögon

Om ditt djur har rinnande ögon kan veterinären ge dig råd kring vad du kan göra hemma och när det är dags att söka fysisk veterinär. Via videosamtal kan veterinären hjälpa dig att bedöma hur brådskande det är och om undersökning på klinik är nödvändigt. Om klinikbesöket är ett behov remitteras du till rätt veterinärklinik.

Hur går ett besök till?

Via FirstVet du hjälp av en veterinär genom ett videosamtal. Du loggar in via dator, mobil eller surfplatta, registrerar sedan ditt djur och bokar ett möte. FirstVet erbjuder generösa öppettider och de finns tillgängliga 7-24, alla dagar, året om.

När mötet pågår kan man filma sin hund eller katt något som ger veterinären en bättre bild av situationen än om man bara pratar på telefon. Med FirstVets hjälp kan man få en första bedömning, behandlingsförslag och om det skulle behövas få remiss till en specialist. Man kan också få hjälp med receptbelagda läkemedel. Direkt efter videomötet får man tillgång till djurets journal.

FirstVet: Steg för steg

1. Ladda ner FirstVet appen i App Store eller Google Play. Logga in med BankID eller registrera ett konto med din mailadress.

2. Skapat ett konto och registrera ditt djur i appen. När du registrerar ditt djur får du inte bara tillgång till veterinär snabbt utan artiklar och vardagstips för just din husdjurstyp.

3. Träffar veterinären online via ett videosamtal. Öppna appen när ditt möte startar. Vi skickar en påminnelse per SMS innan mötet startar.

4. Efter besöket skickas journal med veterinärens råd och diagnos till dig. Vid behov får du även remiss och i vissa fall recept.

firstvvet recension omdöme

FirstVet omdöme & betyg

Det finns en anledning till att FirstVet är Sveriges största vårdapp för djur, de är helt enkelt bäst på marknaden. FirstVet gör livet enklare för dig som djurägare och på samma gång sparar du pengar. För oss är valet självklart, det finns i dagsläget egentligen ingen anledning att välja någon annan veterinär i mobilen.

Kollar man FirstVets omdöme på Trustpilot så kan man snabbt konstatera att kundnöjdheten är otroligt hög, vidare rankas deras app på 4,9 av 5 i Appstore.

Vi har ingenting negativt att säga om FirstVet utan anser att det är en app som borde finnas i alla djurägares telefon, ladda ner appen idag och registrera ditt djur samt försäkringsbolag för att snabbt, enkelt och gratis få hjälp den dag din djur behöver vård.

Klicka här för att gå till FirstVet!

FirstVet

0.00
9.5

Pris

10.0/10

Användarvänlighet

9.0/10

Utbud

9.0/10

Kundtjänst

10.0/10

Fördelar

 • Gratis med svenska djurförsäkringar
 • Första besöket alltid gratis
 • Snabbt och smidig app

Nackdelar

 • Beteenderådgivning kostar extra