Vårtmedel bäst i test – bäst vårtborttagning 2023

Att drabbas av vårtor är väldigt vanligt. Man kan få vårtor på hela kroppen, men det är framförallt vanligt att man får det på händer och fötter. Vårtorna visar sig som upphöjda förändringar på hudytan, som små hudutväxter, och kan förekomma i olika former, storlekar och formationer. Du kan få en enstaka vårta, eller så kan du få som en klunga av flera vårtor ihop.

Idag finns det ett flertal olika vårtmedel att välja mellan på marknaden. Det innebär att du med stor sannolikhet kan hitta bästa vårtmedlet för dig oavsett vilken typ av vårtor just du drabbats av. Nedan listar vi bästa vårtmedel så att du enkelt och tryggt ska kunna hitta den bästa behandlingsmetoden för dig.

Översikt – Top 3 vårtmedel

1. Vårtfri – bäst vårtmedel

2. Vårtfri Freeze – Bäst frys

3. Transversal  – bäst plåster

Bästa medel mot fotvårtor – Hela testet

1. Vårtfri – Bästa vårtmedlet 2023

Bäst vårtmedel

Vårtfri är den bästa vårtbehandlingen (som inte är ett vårtmedel frys) som är absolut mest populär och omtalad på marknaden, och det av flera olika anledningar. Detta är framförallt det bästa vårtmedlet då det verkar mycket effektivt utan att det är vare sig svårt, obehagligt eller smärtsamt att använda.

Vårtfri vårtbehandling är istället en mycket lättanvänd produkt som behandlar alla typer av vårtor (inte minst vårtor på händer och fötter) på ett skonsamt sätt oavsett var de sitter på kroppen. Det kan användas både som vårtmedel vuxen och vårtmedel barn. Det rekommenderas dock inte för användning på könsvårtor eller som vårtmedel i ansikte.

Vid behandling med Vårtfri ska produkten appliceras på vårtan eller vårtorna en gång i veckan regelbundet under en period, tills det att du ser resultat. Doppa topsen som medföljer i förpackningen i vårtmedlet och dutta sen ett tunt lager av lösningen på vårtorna. Medlet torkar in snabbt och kladdar inte, syns inte och du behöver inga plåster.

2. Vårtfri Freeze – Frysa vårtor bäst i test

Bäst vårtmedel

Vårtfri Freeze anses även det vara ett av de bästa vårtmedel som finns idag. Detta är ett så kallat vårtmedel frys, det vill säga ett medel som du använder för att frysa vårtor hemma. Behandlingen är både effektiv och skonsam, vilket innebär att det ger snabb effekt utan att det gör ont eller ger oönskade konsekvenser.

Vårtmedlet är till och med kliniskt bevisat för att vara den mest effektiva frysbehandlingen mot vårtor hemma. Just av den anledningen är det ofta endast nödvändigt att du genomför en behandling för att få bort vårtorna. Görs behandlingen rätt kan vårtan eller vårtorna försvinna redan inom 14 dagar.

Både vårtor på händer, fötter och armar kan behandlas med Vårtfri Freeze. Kan användas som vårtmedel på barn från 4 år. För att använda denna fryspenna för vårta krävs det inte mer än att du laddar, kontrollerar och behandlar (se instruktionerna som medföljer i paketet för mer exakt tillvägagångssätt). Snabbt, smidigt och tryggt.

3. Trans-ver-sal medicinskt plåster – Vårtplåster bäst i test

Bäst vårtmedel

Vill du testa att behandla dina vårtor med ett lätthanterligt och prisvärt vårtmedel kan vi tipsa om dessa vårtplåster fot från Trans-ver-sal. Detta är ett medicinskt plåster som är specifikt utformat för att behandla dina fot- eller handvårtor på ett bekvämt och smärtfritt sätt. Dessutom är det mycket smidigt att applicera, förvara och ta med sig i väskan.

Vårtplåstret, som även kan användas som vårtplåster för barn, ska appliceras på vårtan varje kväll innan du går och lägger dig. Därefter bör du se till att plåstret får ge sin verkan under minst 8 timmar. Du tar sedan bara av plåstret och slänger det. Du kan använda plåstret varje kväll innan sänggående i upp till 12 veckors tid tills det att du blir vårtfri.

Salicylsyra, som är den aktiva substansen i dessa vårtplåster, bidrar till att vårtan löses upp och läker av sig själv utan potentiell ärrbildning. Om behandlingen med vårtmedlet genomförs på rätt sätt kan du alltså förvänta dig att vara vårtfri inom 3-12 veckor. Finns att köpa som både 6mm och 12mm.

4. Scholl vårtbehandling – prisvärt vårtborttagningsmedel

Bäst vårtmedel

Scholl vårtbehandling är ett vårdmedel där man använder sig av en behandlingsmetod som baserar sig på den teknologi som vårdpersonalen använder sig av, där vårtan fryses och rötterna dödas. Det innebär alltså att detta är ett vårdmedel av stark karaktär, där du kan förvänta dig mycket effektiva och långvariga resultat.

Trots dess kraftiga effekt är det ett smärtfritt vårtmedel som avlägsnar både hand- och fotvårtor. Det som framförallt gör detta till en vårtborttagning bäst i test är att du i de allra flesta fall endast behöver genomföra en enda behandling. Det helt utan användning av plåster eller komplicerade frysmetoder. Behandlingen i sig görs på mindre än 1 minut!

Något du bör vara medveten om är att du efter behandling med detta vårtmedel kommer se en blåsa som bildas där vårtan suttit. Detta är helt normalt, och blåsan kommer naturligt falla av inom 10-14 dagar efter utförd behandling.

5. BIOpH+ Footcare 500 g – fotbad mot förhårdnader

Bäst vårtmedel

För dig som inte specifikt drabbats av vårtor, men istället lider av fotsvamp, sprickor eller förhårdnader och vill behandla i förebyggande syfte kan denna BIOpH+ Footcare vara det perfekta tillvägagångssättet. Detta är nämligen ett fotbad som är specifikt utformat för att verka i förebyggande syfte mot både vårtor, svamp och andra liknande fotrelaterade besvär.

Fotbadet har en rengörande och exfolierande effekt som i sig tar bort bakterier, svamp, smuts och annat som i ett senare skede kan ligga till grund för vidare infektioner och virus. Genom användning av detta fotbad ger du huden en ärlig chans att reparera och läka sig själv utan att applicera olika kliniska, starka eller påfrestande medel.

Lider du av vårtor kommer fotbadet från BIOpH Footcare inte ge det resultat du är ute efter. Men, om du vill verka i förebyggande syfte eller behandla andra fotbesvär kan detta ge riktigt bra resultat. Fotbadet är dessutom svensktillverkat, fritt från parfym och konserveringsmedel, samt biologiskt nedbrytbart i naturen.

6. Kidsner Willy Vårtbehandling – bästa vårtmedel barn

Bäst vårtmedel

Är du på jakt efter ett helt smärtfritt, lättanvänt och effektivt vårdmedel för barn? Då kan vi rekommendera Kidsner Willy vårtbehandling. Detta är en medicinskt teknisk produkt som är specifikt utvecklad för att ge bästa möjliga behandling hos barn som lider av vårtor.

Monoklorättiksyran som denna produkt innehåller kommer sakta men säkert bryta ner vårtan, lösa upp lager på lager och därefter lämna huden både ren, fin och vårtfri. Alla celler som kan tänkas innehålla vårtvirus avlägsnas från grunden och resultaten blir därmed långvariga.

En stor fördel med just detta vårtmedel, och även en anledning till att vi anser att det är det bästa vårtmedel för barn, är att man endast behöver applicera det på vårtan en gång i veckan. Det går också smidigt och snabbt att applicera och torkar nästan direkt in i huden.

Varför får man vårtor?

Orsaken till att man drabbas av vårtor är virus, närmare bestämt ett så kallat HPV – Humant papillomvirus. Idag finns det över 100 olika sorters HPV, vilket alltså innebär att anledningen till att just du drabbats av vårtor kan bero på över 100 olika virus. Beroende på vilken typ av virus just din vårta (eller vårtor) orsakats av kan effekterna och symptomen se något olika ut.

Behandla vårtor hemma

I de allra flesta fall är det rätt enkelt att behandla för att bli av med vårtorna. Framförallt om det gäller vårtor som inte gör ont eller ömmar på något sätt, samt för vårtor som sitter på ett ställe på kroppen där de inte är så utsatta för exempelvis friktion och tryck.

Ungefär 50 % av vårtorna läker av sig själva – trots att det kan ta lång tid, ibland upp till flera månader – medan resterande 50 % är av den sorten som kan behöva behandling. Somliga av dessa kräver lite tuffare och mer inriktad vård, men oftast kan det räcka med att du köper hem ett receptfritt vårtmedel för att du ska bli av med dem.

Hur fungerar vårtmedel?

Innan du ger dig på att behandla dina vårtor med vårtmedel är det bra att veta om att denna typ av behandling kan kräva olika mycket av dig för att du ska se resultat. I regel gäller dock att du är ihärdig och konsekvent med att använda det vårtmedel du testar eller blivit rekommenderad att köpa, och att du ser till att fullfölja kuren eller kurerna enligt instruktion.

I de allra flesta fall räcker det att man använder sig av ett vårtmedel för hemmabruk, det vill säga receptfria vårtmedel, för att bli av med vårtorna. Detta är ett bra och billigt tillvägagångssätt som funkar på de vanligaste typerna av vårtor. Bästa vårtmedlet kan vara i form av gel eller salva, som plåster eller frysmetod.

Beroende på vilken typ av vårtor du drabbats av samt hur länge du haft den/de kommer valet av vårtmedel också vara olika avgörande för dess effekt – vårtor som är mer svårbehandlade kräver naturligtvis tuffare behandling och starkare medel, i vissa fall även mindre ingrepp eller behandling hos hudläkare, medan ”enklare” vårtor i 75 % av fallen försvinner efter tålmodig behandling med medel mot vårtor hemma.

Förebygga vårtor – så kan du skydda dig mot vårtvirus

Något som man bör vara medveten om är att vårtor och det så kallade HPV-viruset ofta är smittsamma, utan att smittorisken naturligt måste vara väldigt hög. Det innebär alltså att du inte nödvändigtvis måste drabbas av vårtor trots att exempelvis ditt barn blivit smittad från dagis eller skola. Det framförallt inte om du har ett starkt immunförsvar mot HPV.

Alla har dock inte ett starkt immunförsvar mot vårtor. Och ofta tar det upp till flera månader från det att du faktiskt blivit smittad tills det att vårtan syns. För att minska risken för att bli smittad av viruset och själv drabbas av vårtor kan det alltså krävas att man är något eftertänksam. Det framförallt under sommaren eller på platser där man ofta går barfota.

  • Det är vanligast att man drabbas av vårtor på fötterna, framförallt i fuktiga miljöer och utrymmen där man går barfota.
  • Det är inte ovanligt att HPV-viruset som nuddat ett golv överlever under en längre period.
  • Genom att tvätta fötterna noggrant med tvål och vatten efter att du gått barfota på allmänna golv, i fuktiga utrymmen eller på en plats som man misstänker har blivit exponerad för viruset kan du minska risken för att själv bli smittad.
  • Tänk på att använda tofflor eller duschskor när du vistas i exempelvis offentliga badhus, duschar, simhallar, omklädningsrum och träningsytor för att skydda dig.

Frågor & svar om vårtmedel

Vad är mest effektivt mot vårtor?

Det mest effektiva mot vårtor är att man köper hem ett effektivt vårtmedel för hemmabruk, där man ser till att fullfölja behandlingen enligt instruktion. På så sätt skyndar du på läkningen och kan därmed bli vårtfri snabbare. Att frysa vårtor hemma ger ofta också väldigt effektiva resultat. Genom att skydda dina fötter när du vistas i fuktiga eller offentliga platser minskar du risken för att bli smittad.

Hur man får bort vårtor snabbt?

För att du ska kunna få bort dina vårtor snabbt måste du bli varse om vilken typ av vårtor du drabbats av. Därefter kan du köpa hem ett vårtmedel eller frysmedel för vårtor och genomföra en behandlingskur. De vårtmedel som tar bort vårtor snabbt är ofta de som är mycket starka och endast kräver en applicering.

Kan vårtor försvinna av sig själv?

Ja, vårtor kan absolut försvinna av sig själv. Faktum är att runt 50 % av vårtorna försvinner och läker av sig själva. Detta brukar dock ta väldigt lång tid, från flera månader upp till flera år. Vill man bli av med vårtor snabbt rekommenderas därmed behandling med vårtmedel. En del vårtor kräver kraftigare behandling av hudläkare, men det är rätt ovanligt.