ansiktskräm bäst i test

Jade roller bäst i test – Bäst face roller 2023

Jade roller bäst i test - Bäst face roller 2022

En jade roller är en ansiktsroller som är gjord av en kristallsten som sitter fast på ett metallhandtag. Den rullas över ansiktet som lymfmassage, för att ta bort svullnad, och arbeta in dina produkter så att de gör mer verkan.

Fördelen med att använda en jade roller är att du kan kyla ned den i kylskåpet för att effektivt dämpa svullnad, eller värma den i handen eller under varmt vatten för att öppna porerna så att krämer och serum lättare tränger ned i huden.

Topp 3 jaderollers 2022

1. Yin Your Skin
2. Cloud & Glow White
3. Sense Of Beauty

Jade roller ger en skonsam massage till spända muskler i ansiktet och kan användas till att skulptera och lyfta upp ett trött ansikte. Den kan även lindra huvudvärk och släppa på spänningar i käken. Nedan har vi sammanställt bäst jade rollers på marknaden just nu enligt oss. 

Bäst jaderoller 2023 – Våra favoriter:

Yin Your Skin Jaderoller – Bäst i test

skinroller bäst i test

Denna jade roller från Yin Your Skin av natursten används till massage för ansiktet. Yin Your Skin Jaderoller används som skonsam massage till ansikte, hals, nacke och dekolletage. Den minskar svullnad jämnar ut huden och ökar dess glow. Du kan använda jaderollern innan eller efter hudvårdsprodukter, eller efter gua sha-massage. Den ska dock inte användas på inflammerad eller känslig hud eller rosacea. Stenen är gjord av certifierad Xiuyan-jade som säkerställer bra arbetsförhållanden och minimal miljöpåverkan.

+ Texturerad roller för cirkulation
+ Certifierad Xiuyan-jade
+ Prisklass: Medel

Cloud & Glow White Jade Roller

Cloud & Glow White Jade Roller används till att massera lymfsystemet samt lugna trött och stressad hy. Rollern ökar blodcirkulationen och lyster och minskar puffighet och svullnad. Den kan med fördel förvaras i frysen för att dämpa puffigheten, eller användas till att massera in oljor och serum i ansiktet.

+ En större och en mindre ände
+ 100% naturlig vit jade
+ Prisklass: Medel

Sense Of Beauty Skin Roller Jade Textured

Sense of Beauty jade roller är en roller för ansikte som har både en slät och texturerad sida, som ger den fler funktioner. Använd den texturerade sidan till att ge dig själv en djupgående ansiktsmassage och för att förbättra hudens struktur. Den släta sidan kan användas till att rulla in hudvårdsprodukter. Ansiktsroller jade stimulerar blodcirkulationen och kan även dämpa svullnad genom att förvara den i kylskåpet så att den får en kylande effekt

+ En slät och en texturerad ände
+ Äkta jade
+ Prisklass: Medel

Kerstin Florian Jade Facial Roller

Jade Facial Roller ökar blod- och lymfcirkulationen och släpper på spänningar. Den lugnar irriterad och svullen hud genom att stenen drar ut värme från huden. Rollern används också för att dina serum eller oljor ska gå djupare ner i huden och kommer göra din hud mjukare med mer lyster.

+ En större och en mindre ände
+ Jadesten
+ Prisklass: Hög

Coohé Jade Roller Rosa Quartz

Coohés roller används till att skulptera, lyfta och träna spända muskler. Den balanserar nervsystemet, renar inifrån och ger ro. Använd den stora stenen till haka, kinder, panna, eller andra delar av kroppen och den lilla stenen används runt ögonen.

+ En större och en mindre ände
+ Prisklass: Medel

Brushworks HD Jade Roller

Den här rollern från brushworks används i din hudvårdsrutin för att rulla in krämer och serum för att göra dem mer effektiva. Massera med Jade roller 5 minuter varje dag för att förhindra porer, rynkor och svullnad. Rollern kan förvaras i kylen för att svalka och lugna din hud. 

+ En större och en mindre ände
+ Jade sten
+ Prisklass: Låg

Om jade rollers

Jade rollers har sitt ursprung inom traditionell kinesisk medicin och har länge använts i kinesiska skönhetsritualer. I den kinesiska medicinen har jade använts i flera hundra år och nu har den fått en plats även i västvärldens hudvård. Jade-stenen anses helig och sägs läka, skydda och rena din hud och ta bort negativ energi. De gamla kineserna tog fram verktyg till ansiktet för att hålla huden ung och vacker, som användes främst av de rika. Deras metoder innebar mycket blodcirkulation, även om de hade ett mer andligt synsätt på det hela. Att använda en äkta jade roller blir som en liten ritual till din ansiktsrutin.

Jade rollers finns även med andra stenar än just jadesten. Till exempel finns grön aventurin som sägs rena hjärtat, har helande energi och lättar på jobbiga känslor, kvarts som ger dig harmoni och lugn samt är helande eller obsidian som ger lugn och renar auran. För många handlar valet av sten mer om vilken färg en föredrar.

Fysiskt så fungerar alla jade rollers på samma sätt, de masserar ut lymfvätska och in hudvårdsprodukter. Det som skiljer sig åt är kvaliteten, formen, designen och om det är äkta sten eller färgat glas. Det är värt att investera i en jade roller som rullar mjukt, inte nöts av från handtaget efter ett tag och är skön att hålla i. En lite dyrare, lyxigare jade roller kanske inte lika lätt hamnar längst bak i lådan som en budgetvariant, den kan du ha framme som dekoration och bli glad av att titta på.

Hur du använder en jade roller

  1. Lägg till din jade roller i din morgon- eller kvällsrutin. På morgonen kan den användas för att dämpa svullnad som man lätt har när man vaknar och på kvällen för att jobba in hudprodukter i huden, eller efter jobbet för att slappna av.
  2. Börja med att se till så att både din roller och ansiktet är rent, så att du inte pressar in smuts och sminkrester i porerna. Tvätta av ansiktet med en ansiktsrengöring och rollern med tvål. Om rollern används mellan olika personer ska den även spritas av.
  3. Om du vill kan du smörja in ansiktet innan din jade roller användning men det är inget du måste göra. Du bör dock regelbundet använda en bra kräm, olja eller serum någon gång under dagen, så att din hud håller sig mjuk och smidig.
  4. Rollern har en tyngd i sig och sköter sin egen kraft mot huden, du ska inte själv pressa på eller trycka hårt. Det är ett vanligt fel många gör som leder till att de inte får de fina resultaten som de hade hoppats på.
  5. Massera ansiktet med din jade roller i 5-10 minuter och ha inte bråttom, rollern ska användas i långsamma, stora rörelser så att lymfvätskan hinner dräneras och för att inte stressa hud eller muskler.
  6. Börja med att rulla försiktigt från hakan ut till käkarna, från näsan över alla områden på kinderna till öronen, med ett lätt tryck och stora svepande rörelser. Använd den mindre sidan runt ögonen eller munnen, från ansiktets mitt och utåt, speciellt om du lätt får mörka ringar eller påsar under ögonen. Rulla från ögonbrynen upp till hårfästet och sedan horisontellt över pannan. Du kan även rulla på halsen, under nyckelbenen eller var som helst på kroppen.
  • Näsan är centralpunkten som du ska rulla jade roller bort från, för att dra lymfvätskan bort från ansiktet och för att hjälpa till att avlägsna toxiner. Se till att inte bryta rörelserna mitt i utan rulla hela vägen bort från ansiktet.
  • Rengör rollern noggrant efteråt med tvål och varm vatten och torka med en ren handduk. Om du vill börja dagen med en sval svullnadsdämpande massage kan du placera rollern i kylen redan nu.

FAQ

Vad är en jade roller bra för?

En jade roller är bra för att minska svullnad genom lymfmassage, arbeta in hudvårdsprodukter samt som en helig ritual för ansiktet. Den ökar cirkulationen och stimulerar muskler samt ger en kylande effekt som minskar svullnad. Skillnaden av en jade roller före efter är att huden blir lugnad, får ett glow, blir mjuk och med en jämnare textur. Är det värt att pröva jade roller och funkar det? Trots att jade roller kan verka lite flummigt för vissa så är det många som verkligen uppskattar sin jade roller, främst som massage och för att göra serum eller ansiktsmasker mer effektiva. Den kan också användas till avslappning eller släppa på huvudvärk eller spänningar i käkarna.

Vilken jade roller är bäst?

Vi har utsett Yin Your Skin Jaderoller till jade roller bäst i test på grund av dess fina kvalitet och hållbara certifiering. Den ligger i en rimlig prisklass som passar de flesta och bjuder på en lyxig design. Den texturerade rollern är extra effektiv mot spänningar i ansiktet och stimulerar cirkulationen. Vilken jade roller som är bäst beror dock till stor del vilken du föredrar.

Hur använder man en ansikts roller?

Använd på ren hud med eller utan ansiktskrämer. Börja från näsan som är centralpunkten och arbeta utåt mot käke och hårlinje. Stenen har en egen tyngd som trycker mot ansiktet med lagom kraft, du ska inte själv trycka den hårt mot ansiktet eller pressa den när du rullar. Du kan kyla ned den för att lugna svullnad eller värma den för att smälta in serum och oljor i huden. Gör ansiktsrollern till en rutin i din hudvård morgon och/eller kväll, varje dag eller några gånger i veckan.

Vilken Ansiktsroller är bäst?

I vårt test har vi kommit fram till att Yin Your Skin har den bästa Jaderollern men om du letar du efter en face roller med nålar (en s.k skinroller) rekommenderar vi istället Swiss Clinic Skin. En jade roller jobbar med muskler och lymfvätska i ansiktet medans en skin roller jobbar med det yttre hudlagrets förnyelse så det beror på vilken typ av face roller du är ute efter.