Kry.se omdöme & recension 2023

Kry omdöme recension

Kry lanserades 2015 som en digital plattform och vårdapp  (Till Iphone / Android) där man kan träffa läkare och få rådgivning om vård direkt och dygnet runt i mobilen eller genom surfplattan. 

Sedan starten har Kry genomfört över 2 miljoner patientmöten och är idag Europas största digitala rådgivare. Men hur bra är då Kry och hur ställer sig just denna aktörens vårdapp mot de andra? I våra undersökningar får Kry ett genomgående mycket gott betyg, men i vår sammanställning bäst läkare online för läkarbesök i mobilen tog Kry ändå bara andraplatsen. Även om Kry enbart tog förstaplatsen så utmärker sig kry genom högst patientnöjdhet av alla vårdappar. Därför rekommenderar vi ändå Kry starkt. 

Idag har Kry mer än 1300 personer anställda som vårdpersonal och har dessutom över 400 medarbetare som övrig personal. Förutom hjälp digitalt i sin app har Kry även fysiska vårdcentraler där man kan få vård på plats och även bli vaccinerad. Hittills har Kry sex egna vårdcentraler i fyra av landets städer: Stockholm, Nyköping, Malmö och Lund. 

Kry är alltså störst i både Sverige och i Europa. Var säker på att Kry kommer att hitta på alla möjliga sätt att expandera och utveckla sin verksamhet. Men vad är då orsaken till succén, till att Kry expanderade så stort och snabbt? Främsta orsaken, eller i vilket fall en stor del av hemligheten bakom succé, är nog att Kry var först ut på den svenska marknaden med digital sjukvårdsrådgivning genom en app och att de därför lyckats ta den största delen av marknaden.

Kry omdöme recension

Vad erbjuder Kry?

Genom Krys vårdapp har du möjlighet att få hjälp med alla upptänkliga problem och symptom. Du får träffa läkare, psykologer eller sjuksköterskor, alltefter vad du behöver hjälp med. Du får även möjligheten att välja språk. Kry erbjuder dig möjligheten att välja det språk just du behöver hjälp på. Just nu erbjuder Kry vårdmöten genom appen på 25 olika språk. Du kan därför känna dig trygg med att du kommer att bli förstådd och behöver inte oroa dig för missförstånd om du känner dig tryggare med att tala just ett av de språken än svenska.

Kry – Läkare online

Om du är yngre än 18 år måste en förälder vara med och legitimera sig och boka mötet åt dig. Är du förälder som söker vård för ett barn behöver barnet vara med dig i mötet.  

Du får alltid den hjälp just du behöver. Många symptom kan behandlas direkt genom videosamtalet i appen. Om du behöver mediciner skriver de ut recept utifrån dina behov. De kan även utfärda intyg eller remittera dig vidare till en egen vårdcentral eller annan  vård. 

Även vårdcentralerna utgår från Krys app där man loggar in sig först för att kunna berätta vad man söker vård för. Även om din intention är att söka upp en av deras fysiska vårdcentraler måste man alltid börja med att boka och genomföra ett videosamtal för att se om du behöver krys vård eller om vårdcentralen kan hjälpa dig med just ditt ärende. 

Alla Krys vårdcentraler kan hjälpa dig med  med både lättare akuta åkommor och kroniska sjukdomar inklusive:

 •  Halsinfektion, öroninflammation, ögoninflammation
 •  Urinvägsinfektion, sårskador, allergi, utslag
 • Högt blodtryck, diabetes, astma, KOL
 •  Vaccinationer, frågor om vaccin mot covid-19

Kry – Psykolog online

Förutom vanliga åkommor som skada, värk, illamående och så vidare kan Kry hjälpa dig med bland annat psykiska besvär:

 • Kry – Psykolog online: Hos Kry kan du träffa en psykolog där du kan få hjälp med sådant som ångest, paniksyndrom och tvångssyndrom. Om du mår dåligt och inte kan hantera dina känslor eller tankar är Kry ett bra ställe att börja där du kan 
 •  Psykiatri online: Hos Kry kan du få hjälp med psykiatriska besvär. Du kan exempelvis få råd och hjälp med ett barn som har ADHD eller om du har psykiska sjukdomar som bipolär sjukdom eller kronisk depression
 • Astma och allergi: Du kan få hjälp med recept för astma mediciner och hjälp med att lindra allergier.  
kry recension omdöme
 • Läkare & psykologer

 • Prata med barnmorska

 • Öppet 24/7 varje dag

 • Appbetyg: 4.7 av 5

Kry pris – Vad kostar Kry?

När du gör ett besök med hjälp av vårdappen där du kan få träffa antingen en sjuksköterska, läkare eller psykolog så kostar lika mycket som ett besök på en vanlig vårdcentral skulle kosta  i just din region. Detta innebär att ett möte i Stockholmstrakten i nuläget kostar 100 kronor för ett möte med en sjuksköterska eller psykolog. En träff med en läkare kostar 200 kronor. Om du är under 18 år eller 85 år gammal eller äldre så kostar inte mötet i appen någonting alls. Om du vill veta exakt vad Kry kostar just för dig så kan du själv ta reda på det genom att gå in på Krys hemsida eller titta i appen och där välja den ”region” där du är bokförd. 

Fördelen med vårdappen och med Krys egna vårdcentraler är att du inte behöver betala dubbelt om du blir rekommenderad till en vårdcentral. Om du får hjälp först och sedan blir hänvisad till en av krys vårdcentraler betalar du ändå bara för ett (1) möte. Om du däremot inte bor i en av Krys städer där de har vårdcentral måste du betala för mötet i appen och mötet på en vårdcentral eller dit du nu blir hänvisad till separat. Om du kan gå till en av krys egna vårdcentraler blir det alltså billigare.

Kry: Steg för steg

1. Ladda ner appen

För att få tillgång till Kry och deras tjänster är det första du måste göra att ladda ner Krys app till antingen iOS på Appstore eller till Android genom Google Play beroende på vilket operativsystem som din mobil eller surfplatta använder. 

2. Legitimera dig med BankID

När du har laddat ner din app till antingen din mobil eller surfplatta och gett appen tillgång till de funktioner som den behöver, så behöver du använda ditt BankID för att legitimera dig. Så om du inte redan har BankID på din mobil är ditt hög tid att skaffa det nu. 

3. Boka samtal och bli uppringd

När du har legitimerat dig med ditt BankID  får du beskriva vad du söker för vård och boka möte. Därefter får du välja första lediga tid eller en tid som passar dig. När det sedan är dags för möten ringer Kry upp dig direkt genom appen genom ett videosamtal.

kry.se recension omdöme

Sammanfattning & betyg för Kry

Kry är ett av de absoluta toppvalen för hjälp genom vårdapp  som vi rekommenderar starkt. Appen är enkel att hantera och du har många val och möjligheter när du bokar möten med antingen en sjuksköterska, läkare eller psykolog.  

Kry har störst vårdstyrka och den bredaste kompetensen, så om du söker vård får något mer ovanligt eller udda problem är Kry det självklara valet. Om du känner dig bekvämast med att konversera på ett annat språk än Svenska så kan Kry vara toppvalet även för dig eftersom de erbjuder hjälp på så många språk. 

Kry.se

8.8

Pris

8.0/10

Användarvänlighet

10.0/10

Kundtjänst

9.0/10

Tillgänglighet

8.0/10

Fördelar

 • Vårdhjälp 24 timmar om dygnet årets alla dagar
 • Gratis för barn under 18 år, samt för äldre över 85
 • Vårdmöten erbjuds på över 25 olika språk.
 • Du betalar inte dubbelt eller extra om du besöker Krys egna vårdcentraler efter videosamtal.

Nackdelar

 • Besöken kostar, men enbart som ett vanligt sjukvårdsbesök.
 • Det kan ta upp till 30 minuter till att få ett telefonmöte.