Bästa psykolog online 2024

Numera har blivit möjligt att träffa både läkare och psykologer online, direkt i mobilen. Det finns många alternativ på marknaden just nu och vi har jämfört de bästa apparna för dig som vill träffa en legitimerad psykolog online. I vår undersökning har vi tittat på bland annat:

 • Pris
 • Kundtjänst
 • Tillgänglighet och återkoppling
 • Appens användarvänlighet
 • Recensioner och betyg från användare
psykolog online
Bästa psykolog online 2023

Bäst psykolog på nätet – Våra favoriter 2024

4.5/5

Hos Din Psykolog kan du träffa en psykolog online när som helst, var som helst, utan långa väntetider. Tjänsten är helt digital och fungerar på alla enheter.

 • Korta väntetider så att du får tid snabbt

 • 100 kronor patientavgift per samtal

 • Gratis för alla under 20 år

 • Frikort gäller

4.5/5

Kry är en populär läkar- och psykologapp där psykologerna är tillgängliga större delen av
dygnet. Här kan du få bra vård snabbt, både via röstsamtal, videosamtal eller chatt.

 • Öppet kl. 07:00 – 23:00 varje dag

 • Max 100 kr i avgift/samtal

 • Användarvänlig app

 • 4,9 av 5 på App Store (170 000+ betyg)

4/5

Doktor.se är en skattefinansierad tjänst som ger dig tillgång till läkare, barnmorskor och
psykologer direkt i din mobil. Tjänsten är öppen dygnet runt och ett kostar 100 kr.

 • 4,8 av 5 i app Store (60 000+ betyg)

 • Öppet 24/7

 • Snabb återkoppling

 • Max 100 kr i avgift/samtal

4.5/5

Hos Din Psykolog kan du träffa en psykolog online när som helst, var som helst, utan långa väntetider. Tjänsten är helt digital och fungerar på alla enheter. Du väljer själv när du vill påbörja en behandling med din psykolog.

 • 100 kronor patientavgift

 • Gratis under 20 år

 • Frikort gäller

4.5/5

Kry är en populär läkar- och psykologapp där psykologerna är tillgängliga större delen av dygnet. Här kan du få bra vård snabbt, både via röstsamtal, videosamtal eller chatt, direkt i mobilen. Läs vår recension av kry här.

4/5

Doktor.se är en skattefinansierad tjänst som ger dig tillgång till läkare, barnmorskor och psykologer direkt i din mobiltelefon. Tjänsten är öppen dygnet runt och ett psykologsamtal kostar 100 kronor. Läs vår recension eller ladda ner appen till iPhone eller Android nedan 

Fördelar att prata med psykolog på nätet

Att besöka en psykolog online istället för att boka in fysiska möten har en rad olika fördelar, först och främst är digitala psykologbesök oftast betydligt billigare är traditionella sådana. Dessutom kan du boka in möten utanför traditionella kontorstider och du kan dessutom befinna dig vart som helst.

 • Snabb hjälp och korta väntetider. En av de främsta fördelarna med digitala psykologer är förstås att du slipper långa väntetider och att du kan få snabb hjälp. I många fall kan du boka ett möte redan inom 24 timmar.

 • Billigare. Vanliga psykologer är oftast betydligt dyrare än psykologer på nätet, framför allt privata sådana. Oftast ligger priset för ett möte med en digital psykolog på 100 kronor per 25 minuter. Det finns dock möjlighet att boka in helt kostnadsfria besök beroende på vart i Sverige du bor samt hur gammal du är.

 • Ha mötet var som helst. Ytterligare en stor fördel är att du inte behöver ta dig till en mottagning utan kan ha mötet var som helst – i soffan, sommarstugan eller på utlandsresan.

 • Alltid legitimerade psykologer. Naturligtvis är det enbart legitimerade och utbildade psykologer som finns tillgängliga i psykologapparna. Du kan själv bläddra bland dem och boka in ett möte med den du själv tycker känns bäst.

 • Frikort gäller. Frikort gäller även vid digitala psykolog- och läkarbesök. Har du kommit upp i högkostnadsskyddet får du alltså kostnadsfria besök.

bäst läkare i mobilen

Hur fungerar digitala psykologer?

Om du inte har tid eller möjlighet att besöka en vanlig psykolog regelbundet kan en digital psykolog vara lösningen. Med en digital psykolog kan du boka in ett möte direkt via din mobiltelefon när det passar dig. Du behöver dessutom inte besöka en mottagning, utan kan ha mötet var du vill. Många digitala psykologtjänster är tillgängliga dygnet runt och normalt sett brukar du kunna få en tid redan inom 24 timmar. Det brukar dessutom finnas drop in-tider för dig som behöver extra snabb vård.

Prata eller chatta med psykolog online

Själva mötet kan ske på flera sätt, till exempel via röstsamtal, videosamtal eller chatt. Du bestämmer helt själv vad du känner dig med bekväm med. Mötet är oftast cirka 25 minuter långt och kostnaden brukar ligga på 100 kronor per möte. Alla dina möten sparas i din personliga journal, vilket underlättar din framtida behandling. Du kan dessutom få receptbelagd medicin utskriven av din psykolog vid behov. Då skickarpsykologen helt enkelt receptet till det nätapotek som de samarbetar med. Sedan är det bara att hämta ut medicinen med din legitimation. Naturligtvis går det även bra att förnya gamla recept.

Besök psykolog på nätet – Steg för steg

Nedan visar vi hur du gör för att boka ett möte med en psykolog online via en app i fyra enkla steg.

En online psykolog kan hjälpa dig med:

Hos en digital psykolog kan du få hjälp med samma psykiska besvär som hos vilken annan psykolog som helst. Här är några exempel på vad en psykolog på nätet kan hjälpa dig med, direkt via din mobiltelefon.

 • Stress
 • Ångest och oro
 • Depression
 • Fobier
 • Relationsproblem (genom parterapi online)
 • Panikångest
 • ADHD och ADD
 • Tinnitus
 • Föräldrastöd
 • Missbruk
 • Kronisk värk
 • Sömnproblem
 • Tvångssyndrom

KBT online

En av de vanligaste behandlingsformerna idag bland personer med psykiska besvär är KBT (Kognitiv beteendeterapi). KBT använder nya tankemönster och beteenden för att försöka minska psykologiska problem och är oftast en effektiv behandlingsform för exempelvis stress, fobier eller depression. En KBT-behandling pågår oftast i 8 – 12 sessioner och har du högkostnadsskydd kan du alltså genomgå KBT på nätet helt gratis.

Få hjälp med medicinering

Som tidigare nämnt kan psykologer online även skriva ut receptbelagd medicin. I dessa fall kommer de att skicka ett recept till den apotekskedja tjänsten samarbetar med. Därefter får du besöka apoteket och hämta ut medicinen, alternativt beställa den online. Psykologerna kan även förnya dina gamla recept vid behov.

Bäst gratis psykolog app 2024

Vi har valt ut Kry, Doktor.se och Mindler som de bästa psykologapparna 2024. I vår bedömning har vi tagit hänsyn till en rad olika faktorer, men framför allt kundomdömen, service, pris och användarvänlighet. Nedan ger vi dig en kort sammanställning av de olika tjänsterna och vad de har att erbjuda för att du enklare ska hitta ett alternativ som passar dig.

Psykologbesök hos KRY

Kry grundades 2014 och är en av Sveriges största digitala vårdgivare med över 400 medarbetare och 1300 vårdpersonal. Tjänsten är även tillgänglig i England, Norge, Frankrike och Tyskland och fokus ligger på att erbjuda trygg och bra vård till alla. Hos Kry kan du boka in möten med legitimerade psykologer direkt via appen som är helt kostnadsfri att ladda ner, både till iOS och Android. Du kan även få hjälp med fysiska besvär av tjänstens läkare och sjuksköterskor om du skulle behöva det. Kostnaden för mötet varierar beroende på var i landet du bor, men också på din ålder. För psykologmöten ligger priset dock på maximalt 100 kronor för ett möte på 25 minuter.

Betalning kan ske på flera olika sätt, till exempel med kort, faktura eller Apple Pay. Krys app är mycket användarvänlig och har fått goda omdömen av användarna själva. På App Store har den till exempel fått betyget 4,9 av 5 baserat på 170 000+ omdömen. Användarna menar att Kry erbjuder utmärkt service och att det går snabbt att boka in ett möte. Kundtjänsten finns tillgänglig mellan kl. 09:00 – 17:00. Den är enbart öppen på helgfria vardagar, men har du enklare frågor kan du alltid besöka Krys hjälpcenter.

Fördelar med psykologbesök hos Kry
+ Välfungerande app
+ Maximal avgift på 100 kr/möte
+ Utmärkt service
+ Snabbt att få ett möte

Psykologbesök hos Doktor.se

Doktor.se grundades 2016 och är Sveriges snabbast växande digitala vårdgivare som likt Kry erbjuder vård för både psykiska och fysiska besvär. Här kan du träffa inte bara träffa läkare i mobilen utan även, sjuksköterskor, barnmorskor och psykologer, var du än befinner dig. Tjänsten är helt skattefinansierad och öppen dygnet runt i appen för dig som behöver snabbt och bra vård. För att komma igång behöver du bara ladda ner appen och boka in ditt första möte. Appen är kostnadsfri och kompatibel med både iOS och Android.

Appen är enkel att använda och har fått höga betyg av användarna själva – på App Store har den till exempel 4,8 av 5 baserat på fler än 60 000 omdömen. I recensionerna läser vi att de framför allt uppskattar det trevliga bemötandet och den snabba servicen. Kostnaden för ett möte med psykolog är maximalt 100 kronor. Priset kan dock variera beroende på var du är folkbokförd samt hur gammal du är. Innan du bokar får du dock alltid reda på vad mötet kommer att kosta. Har du frågor kan du alltid kontakta kundtjänsten som finns tillgänglig under vardagar mellan kl. 08:00 – 17:00.

Fördelar med psykolog via Doktor.se
+ Träffa psykolog, läkare eller sjuksköterska direkt i mobilen
+ Mötet kostar maximalt 100 kronor
+ Utmärkta betyg på App Store
+ Professionella psykologer

Mindler – Ny psykologapp

Mindler är till skillnad från Kry och Doktor.se en vårdapp som enbart erbjuder psykologbesök. I dagsläget har tjänsten över 300 legitimerade psykologer som finns
tillgängliga för möten större delen av dygnet. Du bokar mötet precis som vanligt via appen och Mindler utlovar att du får prata med en psykolog redan inom 24 timmar. Appen är kostnadsfri att ladda ner och finns tillgänglig både på Google Play och App Store. På App Store har den fått betyget 4,8 av 5 baserat på fler än 1 600 omdömen och på Google Play 4,6 av 5 baserat på drygt 450 recensioner.

Användarna är mycket positiva – både till appen och tjänsten. De menar att appen fungerar bra och att psykologerna varit mycket duktiga. Extra uppskattad är möjligheten att själv kunna välja vilken psykolog de vill prata med. Hos Mindler kostar varje besök på 25 minuter 100 kronor, men även här kan du utnyttja
högkostnadsskyddet. En fördel med Mindler är att de också erbjuder en rad olika självhjälpsprogram, så kallad IKBT (internetbaserad kognitiv beteendeterapi). Med denna behandlingsmetod arbetar du med dina problem på egen hand efter färdiga program.

Fördelar med Mindler 
+ Användarvänlig app
+ Fler än 300 legitimerade psykologer
+ Prata med psykolog inom 24 timmar
+ Frikort gäller
+ Erbjuder flera självhjälpsprogram

Frågor och svar

Hur fungerar det att prata med psykolog online?

För att prata med en psykolog online behöver du bara ladda ner en psykologapp – exempelvis Kry, Doktor.se eller Mindler – och boka in ett möte direkt i mobilen. Du väljer själv om du vill att det ska vara ett röst- eller videosamtal och när det är dags för mötet blir du uppringd. Oftast är varje möte drygt 25 minuter långt.

Är psykolog på nätet gratis?

Det beror på hur gammal du är och i vilket län du är folkbokförd. I vissa län är det kostnadsfritt för alla, i andra är det bara gratis om du är under 18 år eller över 85 år. Som mest brukar dock ett psykologbesök online kosta drygt 100 kronor som mest.

Vilken psykolog app är bäst?

Det finns många bra psykologappar idag, men den som fått flest och bäst betyg är Kry. Hos Kry kan du även prata med läkare, barnmorskor och sjuksköterskor. Är du ute efter en app som enbart erbjuder psykologbesök är Mindler ett bättre alternativ.

Vad kan jag få hjälp med hos en digital psykolog?

Du kan få hjälp med allt ifrån stress, ångest och oro till depression, social fobi (och andra fobier) och relationsproblem. Även utmattningssyndrom, värk, panikångest, missbruk och sömnproblem är vanliga orsaker till att prata med en psykolog.

Journalförs mina möten?

Ja, dina möten journalförs precis som vanligt. På så sätt blir det enklare att följa upp dina ärenden i framtiden.

Kan digitala psykologer skriva ut medicin?

Ja, även digitala psykologer kan skriva ut receptbelagd medicin. Då skickas receptet till det apotek tjänsten samarbetar med och du kan sedan hämta ut medicinen med din legitimation.