medisera recension omdöme

Medisera omdöme 2023

Medisera är ett vårdföretag som med sina legitimerade läkare som erbjuder en stor mängd hälsokontroller och blodprover för privatpersoner samt företag. Medisera har ett stort utbud av provtagningsställen till följd av sina många samarbetar med vårdcentraler och labb runt om i landet. Dina provsvar blir alltid dokumenterade i din läkarjournal.

Utöver att dina resultat presenteras snyggt på deras hemsida så kommer du även få kommentarer på dina värder skrivna av en legitimerad läkare, på så sätt får du hjälp att tyda svar som annars hade kunnat vara svåra att förstå.

Medisera ägs och drivs utav Medisera Health AB, ett bolag som registrerades 2017, deras tjänst lanserades för allmänheten i februari 2018 och företaget har sitt säte i Linköping.

Medisera erbjuder även en kontinuerlig tjänst där du varje år följer upp och gör nya tester, på så sätt kan du få en översikt över hur din hälsa förändras och påverkas av de tips och rekommendationer som tas fram för just dig och din kropp.

Denna tjänst hjälper dig att förebygga sjukdomar och vara uppmärksam kring risker i form av bristsjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Hos Medisera kan du snabbt och enkelt göra regelbundna hälsokontroller och en hälsokontroll eller blodprovstagning hos Medisera är lika säker och pålitlig som hos den offentliga sjukvården. Hos Medisera kan du smidigt och enkelt boka tid och själv samt välja bland ett brett utbud av prover och test, det erbjuds även enstaka blodprov om så önskas.

medisera recension

Medisera hälsokontroller

Medisera Hälsokontroll Stor:

Hälsokontroll Stor är den mest omfattande hälsokontrollen hos Medisera och erbjuder 35 olika analyser. Med detta paket till ett överkomligt pris kommer du få en övergripande inblick i hur din kropp mår och om du behöver göra några ändringar gällande kost eller livsstil. Här ingår prover för bland annat kontroll av blodstatus, diabetes, hjärt/kärl, njur- och leverfunktion, mineraler och vitaminer, sköldkörteln, prostata/testosteron och inflammationsindikatorn CRP.

Här är ett urval av de blodprov som ingår i Hälsokontroll Stor: PSA och testosteron, Magnesium, CRP, Folat, Järn, , ASAT och ALATTSH, T4 och T3, AlbuminLDL- och HDL – kolesterol samt LDL/HDL kvot, Hemoglobin.

Medisera Hälsokontroll Mellan:

Denna Hälsokontroll är ett bra val för dig som vill göra ett brett hälsotest. I Mellan ingår 32 olika analyser och du kan bland annat ta reda på om du har:   sköldkörtelrubbning, metabolstörning, diabetes, vitamin- eller mineralbrist, lever- eller njurproblem.

I Mediseras Hälsokontroll Mellan ingår allt som ingår i det stora paketet bortsett från: PSA (prostata), Ferritinin, Folat, D-vitamin

Medisera Hälsokontroll Bas:

Vill du kolla upp de allra vanligaste värdena så kan istället Hälsokontroll Bas passa dig. I Bas får du istället 21 analyser som visar ett flertal viktiga värden så som: kolesterolet, blodet, blodsockret, njur- och leverfunktion och du får även vissa markörer för diabetes, sköldkörteln samt järn.

medisera recension omdöme

Hälsokontroll Mellan

 • 32 hälsomarkörer

 • Täcker det mesta

 • Ingår läkarkommentar

 • Råd om livsstil och kost

medisera recension omdöme

Hälsokontroll Stor

 • 35 hälsomarkörer

 • Komplett undersökning

 • Ingår läkarkommentar

 • Möjlighet till uppföljning

Andra populära paket hos Medisera

Utöver dessa baspaket från medisera finns även en mängd andra olika typer av test. De olika paketen är framtagna för att ge dig insyn i allt från diabetes, hjärt- kärlsjukdom och sköldkörtelfunktion till områden som ämnesomsättning, syreupptagningsförmåga och muskeluppbyggnad.

Medisera: Steg för steg

Steg 1 – Välj en hälsokontroll

Hos Medisera har du mjölighet att välja bland ett brett utbud av prov och hälsokontroller. Dessa hälsokontroller innehåller en stor mängd olika prover, men det erbjuds även enskilda blodprov. Deras baspaket utgörs av de övergripande hälsokontrollerna: Stor, Mellan och Bas. Vidare finns andra hälsopaket så som Hälsokontroll Man/Kvinna, Stora Sköldkörteltestet, Stora Allergitestet, Prostata PSA- och Testosteron. De erbjuder även den populära tjänsten “årliga hälsokontroller” och mycket annat.

Steg 2 – Ta blodprov

När du har valt vilka blodprov som du önskar att få gjorda så skickas det automatiskt en elektronisk remiss till det provtagningsställe som du önskat. Då detta sker automatiskt och i princip omedelbart så behöver du inte vänta utan du kan besöka provtagningsstället direkt. Provtagningsremissen som skickas är giltig i 3 månader, så det är samtidigt ingen stress. Du kan med andra ord ta den tid du behöver och dyka upp när det passar dig, de flesta provtagningsställena har nämligen har drop-in. Detta betyder att du inte heller behöver förboka en tid.

Steg 3 – Svarsresultat skickas till journal

När dina prov har skickats på analys och resultaten har kommit så skickas  dessa till din digitala journal. Dessa provsvar kommer även ha kommenterats av en legitimerad läkare så att värdena blir enkla att förstå.  Din digitala journal hittar du på Mediseras hemsida, i vilken du loggar in med ditt BankID. Via journalen får du även reda på om dina resultat ligger inom referensintervallen, eller faller utanför dessa. Om dina provresultat skulle vara starkt avvikande kommer en läkare att ringa upp dig för att prata om resultaten, vad de betyder samt vad som kommer att ske härnäst.

medisera hälsokontroll

Medisera omdöme & betyg

Medisera är ett svenskt bolag registrerade som vårdgivare hos IVO. De erbjuder säkra och professionella hälsokontroller online via blodprov. Du har möjlighet att själv välja vilka typer av tester eller paketerbjudande som du vill ta del av. På dina egna villkor kan du sedan välja provtagningsställe och när det passar dig dyka upp på drop-in. De preliminära provsvaren finns ofta tillgängliga redan samma dag, även om en del prov kräver längre tid för analys.

Tack vare att en legitimerad läkare kommenterar dina provsvar blir dessa enkla att förstå, du får även tillgång till din digitala journal via Mediseras hemsida. Medisera tar ansvar när det kommer till dina personliga uppgifter och dessa hålls säkra i enlighet med personuppgiftslagen. Hemsidan är smart strukturerad och lätt att navigera. Medisera har ett av de bästa utbuden på marknaden och erbjuder upp till 49 olika typer hälsokontroller. Tjänsten är prisvärd och kundtjänst är hjälpsam om det skulle dyka upp några frågor, i dagsläget har de ingen livechatt vilket är synd. Men det dyker säkerligen upp inom kort.

Klicka här för att besöka Mediseras hemsida!

Medisera

0.00
8.8

Pris

10.0/10

Användarvänlighet

8.0/10

Utbud

9.0/10

Kundtjänst

8.0/10

Fördelar

 • Billigast på marknaden
 • Enskilda blodprover
 • Väljer själv vart och när provet ska tas
 • Remiss giltig i 3 månader

Nackdelar

 • Ingen live chat
 • Relativt få provtagningsställen