ansiktskräm bäst i test

Ansiktskräm bäst i test 2023

Ansiktskräm bäst i test

Idag finns det en mängd olika ansiktskrämer att välja mellan och alla har sina unika egenskaper. Har du torr hy är det en kräm med fukt ditt ansikte vill ha. Har du passerat 30 är det kanske en ansiktskräm för mogen hy du är ute efter. Det första steget i att hitta den bästa ansiktskrämen är alltså att utgå från hur just din hy ser ut och beter sig. Har du lätt för att få finnar eller acne, har du känslig eller fet hy? Du bör vårda din hud med utvalda ansiktsprodukter baserat på vilken hudtyp just du har, då kommer du få bäst resultat. En bra ansiktskräm är också utvecklad efter just en viss hudtyp. 

Hitta bäst ansiktskräm för din hudtyp

De fyra hudtyperna är: normal hy, fet hy, torr hy och blandhy. Därefter kan det vara bra att fundera på om du har känslig hud och om det är något du är extra känslig för.

Efter att du har tagit reda på vilken hudtyp du har är det dags att bestämma dig för om du vill ha en ansiktskräm som är med eller utan parfym, ekologisk, vegansk, fri från djurförsök, parabenfri, silikonfri eller sulfatfri samt vilken prisgrupp som passar dig bäst. Det finns många alternativ och det kan vara svårt att välja. Bästa ansiktskräm för din hy är en kräm som är anpassad efter din hudtyp, som känns skön på huden, har en doft (eller ingen doft alls) som du uppskattar samt innehåller ingredienser som du gillar. 

De flesta är nog ute efter att känna att de har hittat den bästa ansiktskrämen någonsin, men det kan ta sin tid när man ska leta sig fram i ett hav av produkter. Att ta reda på vilka ansiktskrämer som är bäst i test är ett bra steg på vägen.

I denna stora guide till bäst ansiktskräm har vi samlat produkter som passar alla olika hudtyper, håller hög kvalité samt passar både män och kvinnor. Vi har samlat några av de bästa veganska och ekologiska ansiktskrämerna såväl som de bästa budget varianterna och lyx produkterna. Här kan du läsa om 9 olika ansiktskrämer som är bäst i test 2023.

Bäst ansiktskräm 2023 – Våra favoriter:

Bäst ansiktskräm för torr hud

Om du har torr hy kan huden kännas stram och flagna, välj då en ansiktskräm för torr hy. Huden kan bli extra torr under vintermånaderna. Vatten och värme bidrar till att huden i ansiktet blir torr och du bör därför undvika att tvätta ansiktet allt för ofta (1-2 ggr/dag är rekommenderat) samt ej tvätta ansiktet i för varmt vatten då detta är uttorkande. Välj ansiktsprodukter som är anpassade till torr hy. Undvik löddrande ansiktsrengöring och satsa hellre på en oljebaserad ansiktstvätt, välj ut ett bra ansiktsvatten och serum som tillför fukt. Därefter kan du använda en återfuktande ansiktskräm eller en fet ansiktskräm som kapslar in fukten i huden. Titta lite extra efter ingrediensen hyaluronsyra som är en effektiv fuktbindare samt en ansiktskräm med ceramider för att tillföra extra näring och skydd till huden. 

Rosenserien Fuktighetskräm Torr - Känslig hy 50 ml

Bästa återfuktande ansiktskräm är denna fuktkräm från Rosenserien. Den passar torr och känslig hud, är mjukgörande, fuktighetsbevarande och lugnande. Bästa hudkrämen för torr hud då den är både ekologiskt och vegansk, omtyckt av många samt inte är för dyr.

Rosenserien har många bra produkter och passar alla, även de med känslig hy. En fuktgivande ansiktskräm som passar att använda både som dagkräm och nattkräm. Rosenseriens återfuktande kräm är bra för hud som är i behov av extra vård. Perfekt dagkräm för torr hy.

+ För torr och känslig hud
+ Mjukgörande
+ Lugnande
+ Fuktighetsbevarande

Face Lotion Moist Maria Åkerberg

Maria Åkerberg Face Lotion Moist 100 ml

Ytterligare en favorit är ansiktskrämen Face Lotion Moist från Maria Åkerberg. Denna kräm passar främst dig som har torr hy, men även till många andra hudtyper.

Ansiktskrämen tillför mycket fukt och passar utmärkt att använda både morgon och kväll. Tillför näring till huden och lämnar en behaglig återfuktande känsla. 

+ Passar alla hudtyper
+ Tillför huden näring
+ Tillför mycket fukt
+ Självkonserverande system.

Natural Moisturizing The Ordinary

The Ordinary Natural Moisturizing 30 ml

The Ordinary har länge varit ett populärt val när det kommer till ansiktskrämer. Deras Natural Moisturizing lämpar sig bra till torr hy då den återfuktar och skyddar det yttersta hudlagret.

Den är en icke-fet hudkräm och innehåller många bra ingredienser såsom hyaluronsyra och aminosyror som hjälper huden att stärkas och bevara fukten.

+ Naturliga fuktgivande faktorer (NMF)
+ Skyddar yttre hudlagret
+ Hyaluronsyra

Bäst ansiktskräm för fet hy

Om du har fet, oljig eller glansig hud bör du satsa på en ansiktskräm som är återfuktande. Undvik en fet ansiktskräm och produkter som torkar ut huden. Du vill inte råka torka ut huden då detta skadar den. Om huden blir torr kan det även leda till att den börjar producera ännu mer fett. Då döda hudceller kan fastna i oljan som huden producerar kan det vara bra att använda exfolierande produkter regelbundet.

Face Lotion Clearing Maria Åkerberg

Maria Åkerberg Face Lotion Clearing

Söker du efter en ansiktskräm för fet hy är Maria Åkerberg Face Lotion Clearing ett riktigt bra val. Face Lotion Clearing innehåller bland annat eteriska oljor av margosa (neem) och bergamott, detta bidrar till en hudvårdsprodukt som verkar balanserande på huden. Dessutom minskas uppkomsten av överskottstalg vilket gör huden mindre glansig och fet samt verkar återfuktande och bidrar till minskade porer.  

+ Fuktbevarande lotion
+ Ej uttrorkande
+ Minskar stora porer
+ Minskar glansig hy

Bäst ansiktskräm för mogen hy

En mogen hy förnyas inte på samma sätt som den gjorde i sina yngre dagar och gör att det tar längre tid för den att repareras. Därför är det viktigt att du ger den så mycket stöd som möjligt. Den bästa ansiktskrämen för mogen hy skyddar mot UV-ljus, boostar produktionen av kollagen samt är återfuktande. Den bästa ansiktskrämen mot rynkor gör huden mer elastisk och har en stramande effekt. Funderar du på vilken ansiktskräm för mogen hy som är bäst i test? Vi har plockat fram två riktigt bra alternativ.

Dermalogica Ansiktskräm Dynamic Skin Recovery

Dynamic Skin Recovery är perfekt för dig med mogen hy och som vill skydda huden mot åldrande. Krämen är väldigt tacksam att använda under dagen då den innehåller UV-skydd och ger huden spänst och lyster. Samtidigt fungerar den som en barriär mot yttre faktorer och arbetar djupet med sina säregna ingredienser för att hindra vävnadsnedbrytning. Den reglerar även kollagensyntesen och ger skydd mot fria radikaler, trots att du endast behöver använda en liten, liten klick.

+ Skyddar mot fria radikaler
+ Fuktighetsbevarande
+ UV-ljusskydd
+ Förebygger skador orsakade av AGE

Face Lotion More Maria Åkerberg

Maria Åkerberg Face Lotion More

En återfuktande ansiktskräm som passar både under dagen och natten. De exklusiva och naturliga ingredienserna betjänar hudens olika behov och lämnar den slät och frisk. Maria Åkerbergs Face Lotion More är mycket uppskattad av konsumenterna och när man tittar på innehållet så blir man inte förvånad. Dessutom har denna produkt vunnit Organic Beauty Awards 2016.

Rödklöverextrakt för cellförnyelse, eteriska oljor som Ros Otto, Patchouli och Bergamott för elasticitet och spänst samt gurkörtsolja för motståndskraft. Det är bara några av de fantastiska ingredienser som denna kräm innehåller.

+ Återfuktande lotion
+ Ger elasticitet och spänst
+ Stimulerar cellförnyelse
+ Förebygger torr hud

Bäst ansiktskräm för känslig hy

En känslig hy bli lätt irriterad och röd. Du kan ha ytliga blodkärl eller rodnad som triggas igång vid vissa tillfällen, som till exempel vid värme, kyla och starka produkter. Du med känslig hy bör undvika produkter som ökar blodcirkulationen och innehåller parfym. Fokusera istället på en mild kräm som ger stark skydd. En ansiktskräm för känslig hy innehåller oljor som vårdar, lugnar och skyddar.

Estelle & Thild Probiotic Rebalancing Cream

Estelle & Thilds Probiotic Rebalancing Cream verkar lugnande på huden med hjälp av probiotisk teknologi. Att ha en bra mikroflora på huden är till ansiktets fördel då det motarbetar dåliga bakterier som annars kan orsaka rodnad och obalans.

Denna kräm är ekologisk och vegansk, återfuktande och kan användas både dag och natt. För dig med känslig hy som vill minska porer, göra hyn mer matt och ha en kräm som lugnar, är Probiotic Rebalancing Cream ett utmärkt val.

+ Lugnande
+ Minskar synliga porer
+ Gör huden mindre glansig
+ Vegansk och ekologisk formula

Bäst ansiktskräm för acnebenägen hy

En acnebenägen hy innebär att du lätt får finnar och pormaskar, detta orsakas av en överproduktion av talg som blir hem åt bakterier. Huden behöver måttlig rengöring och återfuktning utan oljor för att inte täppa igen porerna. Finnar är något som många, framförallt i tonåren, känner sig osäkra över. Men det finns faktiskt många testade produkter som du kan få hjälp av. Acnehy behöver noga omsorg för att inte lämna ärr på din hud. Undvik att ta på ansiktet, klämma finnar och pormaskar samt skydda dig mot solens skadliga strålar. En av acne produkterna som är bäst i test är:

Cicamed Asd Clear Skin

Cicamed är effektiv mot finnar och reglerar talgproduktionen. Detta är ett kit som används både morgon och kväll och innehåller en ansiktsrengöring, ansiktskräm och punktbehandling som alla fokuserar på att reducera finnar.

En punktbehandling innebär att enbart bekämpa finnar utan att torka ut resten av huden vilket upplevs vara en mycket effektiv och bra metod för många. Ansiktskrämen reglerar talgproduktion, dämpar rodnad, löser upp och förfinar porer och har en lätt formula som vårdar fet hy.

+ Kit i tre delar
+ Reglerar talgproduktionen
+ Dämpar rodnad
+ Reducerar finnar

Bäst ansiktskräm för män

Som man behöver du också ta hand om och vårda din hud. Börja med att hitta hudvård för män som är bäst i test och se vad som funkar för dig. En ansiktskräm för en man kan motverka torrhet, rynkor eller akne. Den bästa ansiktskrämen för män är en kräm som du är bekväm med att använda och som vårdar huden så att du känner dig bra. Nedan får du reda på vilken ansiktskräm för män som är bäst i test. 

Cicamed Asd Clear Skin

Weleda är en mycket omtyckt produkt som har en fräsch men ändå mild doft och snabbt går in i huden. Den hjälper till att bevara fukt och elasticitet och skyddar mot yttre faktorer.

Moisture Cream For Men är perfekt då den passar för alla hudtyper. Den innehåller många naturliga ingredienser och till ett vänligt pris. Ansiktskrämen är speciellt framtagen för mäns hud och lämnar huden mycket mjuk efter rengöring. 

+ Lätt fuktcreme
+ Bevarar fukt
+ Förbättra hudens elasticitet
+ Vårdar och förnyar huden

FAQ

Vilken är den bästa hudvården?

Bästa hudvårdsprodukterna är från serien Dermalogica. De erbjuder en mängd olika noga utvalda produkter för att du ska få den bästa hudvården. De innehåller effektiva ingredienser och har dryga produkter som räcker länge.

Vilken kräm är bäst i test?

Maria Åkerberg Face Lotion Clearing är den hudkräm som är bäst i test. Den är otroligt populär hos kunder och du kan vara säker på att du inte smörjer in din hud med konstiga ingredienser. Face Lotion Clearing innehåller mjölksyra som är naturligt för huden och skyddar mot bakterier. Det här är bästa hudkrämen för dig som vill ha en lyxig och prisvärd produkt och som vill ha naturliga ingredienser och inte är testad på djur. Se dock alltid till att välja en ansiktskräm som är specifikt anpassad för just din hudtyp.

Kan man ha Nivea i ansiktet?

Nivea går att använda i ansiktet och de erbjuder bra hudkrämer men du kommer inte få en hudvård som är bäst i test. Nivea innehåller mineraloljor vilket många vill undvika då de täpper till utan att vårda huden.

Hur bra är Eucerin?

Eucerin är populär och uppskattad av många. Den är inte för dig som vill ha en naturlig hudvård men dess ingredienser är mycket testade. De har produkter både för dem som har en budget och för dem som vill ha en lite mer exklusiv produkt.