Bäst fotmassageapparat - Fotmassagemaskin bäst i test

Bäst fotmassageapparat – bäst i test 2023

Bäst fotmassageapparat - Fotmassagemaskin bäst i test

En fotmassagemaskin är bra för vem som helst. Oavsett om du är trött i fötterna för att du går runt på jobbet hela dagarna, har dålig cirkulation för att du inte rör dig så mycket, idrottar eller är en ungdom med helt vanligt skolliv, så är en massage för fötterna bra från tå till topp för både kropp och knopp.

En fotmassageapparat är bra för blodcirkulation, stress, rörlighet, värkande fötter och för allmänt välmående. En handmasserad fotmassage är självklart bra men det passar inte alla att åka iväg eller ha en återkommande utgift. Har du istället en elektrisk fotmassage kan du enkelt plocka fram den när du vill och samtidigt kolla igenom din mail, ta en tupplur eller vila framför TVn. I vår undersökning har vi funnit följande fotmassagemaskiner bäst i test: 

Testvinnare:

1. Flowfeet
2. Trendfeet
3. Beurer Shiatsu

Zonterapi, inom alternativmedicinen, menar på att kroppens alla organ är kopplade till olika delar på fötterna och att knåda de delarna kan hjälpa mot besvär. Trots att det inte finns någon forskning bakom så är det faktiskt många som märker resultat. Knåda stortån kan till exempel motverka huvudvärk och hålfoten kan stimulera tarmarna.

En fotmassageapparat är inte samma sak som zonterapi men den kommer åt och bearbetar många av de punkterna och kan därför göra nytta runt om i kroppen. Shiatsu är en annan typ av massage där man trycker på olika delar av kroppen men fokus ligger främst på att lösa upp spänningar.

Att unna sig en fotmassagemaskin är en bra investering då den kommer förbättra din hälsa och ge dig mer energi att göra saker. När jobbar du bäst? När du är trött och stressad eller när både kroppen och tankarna är i bra kondition? Att behandla sin kropp med respekt så som med massage, träning och sömn kommer göra att den håller livet ut och så att du ska kunna ta dig an livets alla äventyr.

I detta bäst i test för fotmassageapparat tar vi upp fotmassage som är elektrisk. Vi har utsett Flowfeet från Flowlife till fotmassage bäst i test 2023. Vi har även tagit med några andra märken för att du ska hitta den bästa fotmassageapparaten som passar dig. Istället för att du ska leta dig runt bland alla märken och tester har vi samlat informationen åt dig och presenterar resultaten här.

Flowfeet – Bäst i test

Bäst fotmassageapparat - Fotmassagemaskin bäst i test

Flowfeet fotmassage sätter igång blodcirkulationen och hjälper mot ömma och trötta fötter. Den är utrustad med värme, infraröd ljusterapi samt flera olika massageprogram med olika styrkegrader för att du ska kunna anpassa behandlingen efter dina fötters problem. Den har en inbyggd luftrenare och en insida som kan tas bort och lätt rengöras. Flowlife Flowfeet har i många tester utsetts till fotmassage bäst i test på grund av kvaliteten, de många funktionerna och användarnas omdömmen.

Flowlife fotmassage kan hjälpa mot hälsporre, kalla, trötta och svullna fötter och även med kramp i fötterna. Under vintern kyls fötterna ofta ned utan att kroppen vill slösa energi på att värma upp dem. Då är en uppvärmd fotmassage som stimulerar fötterna med rörelse perfekt. Fötterna sitter längst bort från hjärtat vilket gör dem till den kroppsdel som blodet har svårast att cirkulera till.

Svullna fötter beror på att blodansamlingar som samlas i fötterna som inte orkar pumpas bort, vilket en fotmassagemaskin hjälper till med. Flowfeet kan även med regelbunden användning motverka kramper genom att öka blodcirkulationen och lindra muskelsammandragningar.

Bäst fotmassageapparat - Fotmassagemaskin bäst i test

+ Bäst i test
+ Olika intensitetsnivåer
+ Lufttrycksmassage
+ Klassisk knådning

Värme: Ja
Tvättbar: Ja
Prisklass: Hög

Trendfeet – Bra för hård massage

Trendfeet fotmassageapparat

Fotmassör Trendfeet arbetar djupgående med infraröd värme, zonterapi, klassisk knådning och lufttryck. Värmen gör att massagen ger mer verkan samtidigt som apparaten stimulerar reflexpunkter och sätter igång blodcirkulationen. Zonterapin sägs kunna bota besvär i hela kroppen som magproblem, ryggsmärtor och huvudvärk.

Fotmassören Trendfeet ökar välmåendet i hela kroppen och minskar stress och ångest. Trendfeet är en mycket kraftfull maskin men en del tycker att den masserar för hårt och har för otydliga instruktioner för att åtgärda detta.

Föredrar du att få dina fötter masserade så hårt att det gör lite ont samtidigt som det är skönt, så kan den här modellen passa dig då vissa andra fotmassagemaskiner inte kommer upp i den styrkan.

Trendfeet fotmassageapparat

+ Zonterapi
+ Lufttrycksmassage
+ Klassisk knådning

Värme: Ja
Tvättbar: Ja
Prisklass: Hög
Beurer Shiatsu FM 90

Beurer fotmassage av en öppen modell passar dig oavsett vad du har för storlek på fötterna. Den tar liten plats och är smidig att ta med sig till till exempel jobbet eller sommarstugan. Justera lutningsvinkeln efter din preferens med hjälp av höjdreglerande ben. Beurer Shiatsu FM 90 är utrustad med värmefunktion och 2 massagehastigheter.

Med fotreflex-zonmassage och 18 st massagehuvuden får dina fotsulor stimulans och cirkulation och hjälper till att lugna ner både dig och din kropp efter en lång dag. Denna fotmassage med shiatsu funktion har ett mer överkomligt pris än många stängda varianter. Beurer är trivsam att använda med en tydlig display och en yta som består av ett andningsväv. Den kan lätt skjutas in under soffan och tas fram lika snabbt när du vill koppla av.

Beurer Shiatsu FM 90

+ Shiatsumassage
+ 18 st massagehuvuden
+ Zonmassage

Värme: Ja
Tvättbar: Nej
Prisklass: Hög

Beurer Shiatsu FM 60 – Billigt alternativ

Beurer Shiatsu FM 60 fotmassage

Beurer fotmassage av denna stängda variant ger avkoppling och återhämtning. Den har tre program med olika styrkor. Shiatsu fotmassage som trycker på punkter i fötterna, lufttrycksmassage för avlastning eller klassisk massage som knådar dina fötter. Med ett enkelt tryck väljer du till värme till din fotmassage vilket passar de med kalla fötter och du som inte vill bli varmare har möjligheten att endast få dina fötter masserade.

Beurer Shiatsu FM 60 masserar både dina fötter och dina hälar, vilka bär hela din vikt varje dag. Den ger fötterna cirkulation och fotreflexmassage för att dina fötter ska återhämta sig och orka i längden. Beurer är en kraftfull maskin även om vissa tycker att den kunde ha masserat ännu hårdare. Denna stängda variant passar folk med fötter upp till storlek 46. Den har en snygg upplyst design som är enkel att använda.

Beurer Shiatsu FM 60 fotmassage

+ Olika intensitetsnivåer
+ Shiatsumassage
+ Lufttrycksmassage
+ Klassisk knådning

Värme: Ja
Tvättbar: Nej
Prisklass: Låg

Rubicson – Budgetalternativ

Rubicson fotmassage

Rubicson fotmassageapparat med värme passar bra för dig som vill ha en billigare variant. Den liknar en öppen modell fast med ett fotöverdrag som kan tas av eller på. Utan fotöverdraget kan den även användas som ryggmassage. Insidan är mjuk och fluffig och går att få varm. Många tycker dock att den hade kunnat få bli ännu varmare.

Rubicson fotmassageapparat har roterande massagehuvuden som stimulerar dina fotsulor och är en liten, lätt och smidig modell som är lätt att förvara eller ta med sig, så att dina fötter kan få massage även på jobbet eller semestern.

Rubicson fotmassage

+ Shiatsumassage
+ Kan användas för rygg
+ Fluffig och mjuk

Värme: Ja
Tvättbar: Ja
Prisklass: Låg

Att tänka på när du köper en fotmassagemaskin

Här kan du läsa om några punkter som kan vara bra att ha i åtanke när du köper en elektrisk fotmassage. Vi vill guida dig i rätt riktning till att hitta den bästa fotmassageapparaten som passar dig och rekommenderar därför att du läser på innan du bestämmer dig för att göra ditt köp.

1. Hur mycket pengar är värt att investera?

Känner du att du har en tajt budget men ändå skulle vilja ha lite vardagslyx så finns det lite billigare varianter som fortfarande kommer ge bra stimulering för dina fötter. Känner du att dina trötta fötter verkligen är ett problem i din vardag kan det vara värt att investera i en fotmassage som har många bra funktioner. Fotmassagemaskinen kommer du kunna använda varje dag i många år och då kommer en tusenlapp extra inte kännas som en stor förlust.

2. Med eller utan värme

En del personer har dålig blodcirkulation och kalla fötter, en uppvärmd fotmassagemaskin skulle då ge en extra hjälp med att få igång cirkulationen. En del har redan varma fötter och behöver dem endast knådade. Extra värme skulle kunna leda till att det blir svettigt och obekvämt. En maskin där du kan välja om du vill ha värme eller inte är ett klokt val så att den passar flera olika situationer eller olika familjemedlemmar.

3. Öppen eller sluten modell

Fördelen med en öppen fotmassage apparat är att den även passar de största fötterna och tar mindre plats. Fördelen med en sluten fotmassage maskin är att den har fler inställningar och att den masserar även runt om på foten. Ofta kommer en öppen modell även med ett lägre pris och är lättare att rengöra. En sluten modell ger en i helhet bättre massageupplevelse.

4. Vibrerande, lufttryck eller knådande

En fotmassage som vibrerar eller avlastar fötterna med hjälp av lufttryck är en mer avslappnande behandling och en maskin som knådar fötterna med hjälp av roterande massagehuvuden jobbar mer på djupet. Även shiatsu är en massageteknik som trycker på särskilda punkter i foten. Vilka funktioner som ska finnas i din fotmassageapparat beror på vad dina fötter behöver och vad som du tycker är skönt. En del tycker att det bara gör ont att få fötterna masserade och då kan en vibrerande maskin eller en med lufttryck passa bättre. Andra vill ha en djupare behandling och tycker bara det är bra om det gör lite ont och då bör du satsa på en kraftfull maskin med klassisk fotmassage. Som tur är finns det många massagemaskiner som har flera funktioner så att du kan variera och testa dig fram.

FAQ

Vad är fotmassage bra för?

En fotmassage är bra för främst cirkulation i fötterna och mot stress. Det kan i sin tur leda till bättre sömn, minskning av förhårdnader, bättre matsmältning, varmare fötter, bättre rörlighet i fotlederna, mm. som sedan fortsätter i en positiv dominoeffekt. Fötterna bär omkring mycket vikt varje dag som gör att blod samlas i fötterna och gör dem svullna. Fötterna sitter långt ifrån hjärtat vilket gör att blodansamlingarna inte alltid pumpas bort så lätt och nytt, varmt blod har svårt att få plats. En foot massage maskin hjälper dig att återhämta dig snabbare.

Hur fungerar fotmassage maskin?

En fotmassage maskin fungerar genom att stimulera fötterna med hjälp av vibrationer, lufttryck eller roterande massagehuvuden. Den går på el och har förprogrammerade funktioner som du kan välja mellan. Rörelsen och trycket på fötterna gör att blodet också måste röra på sig och då kommer det fram nytt blod som är varmt och har med sig läkande byggstenar. En sluten fotmassagemaskin omsluter dina fötter med ett fluffigt tyg och håller dem varma samtidigt som den kan arbeta från olika håll. En öppen fotmassagemaskin placerar du enkelt fötterna ovanpå som sedan masserar dina fotsulor. Den fungerar även avstängd om du vill att den bara ska trycka på punkter på fötterna.

Vilka fördelar finns det med fotmassage?

En fotmassage avlastar både dina fötter och sinne och gör att du efteråt har mer ork. Den ger din kropp ett överlag bättre välmående och den ökade blodcirkulationen ger en snabbare återhämtning efter till exempel ett löppass eller lång arbetsdag. Fotmassage kan lindra muskelspänningar, öka rörlighet i fotleder och avlägsna svullnader, göra dig lugn, ge dig mer energi och få dig att sova bättre. Inom zonterapin kan fotmassage även hjälpa mot problem i organ eller olika delar av kroppen.

Hur ofta ska man använda fotmassage?

För dina fötters skull är det bra om du använder fotmassage regelbundet varje dag. Om du vill använda den flera gånger om dagen finns det inga problem med det och om du vill använda den en gång i veckan så är det bättre än ingenting. Det finns inga hälsorisker med att få dina fötter stimulerade. De är gjorda för att gå runt bland rötter och mark och inte på hårda golv och i dåliga skor. Många fotmassageapparater är utrustade med tidsbegränsade program så att dina fötter inte ska råka bli för ömma. Efter det kan du känna efter lite i fötterna om den massagestunden var tillräcklig eller om du vill ha några minuter till.

Vilka olika typer av fotmassageapparater finns det?

Det finns slutna och öppna fotmassager och de som har olika intensitetsnivåer och olika funktioner såsom vibrerande, lufttryck, knådande och shiatsu. Det finns även de som är uppvärmda, de med infrarött ljus och de med luftfiltrering. Det finns också andra varianter av fotmassagemaskiner med elektrisk muskelstimulering, såkallad EMS, eller fotbadsmaskiner som stimulerar fötterna med bubblor, värme och knottror och elektriska sockor som stimulerar fötterna och vaderna. I detta fotmassage test har vi inte gjort ett Ems fotmassage omdöme, tagit upp fotbadsmaskiner eller elektriska sockor då fokus har legat på de klassiska fotmassageapparaterna.