Skinroller bäst i test – Bäst dermaroller 2023

skinroller
skinroller

Har du ärr från acne? Har åldern inneburit små rynkor här och där och minskad elasticitet? Vill du behandla pigmentskillnader i huden och små bristningar där huden snabbt har sträckts ut? Då kan en skinroller vara perfekt för dig! 

En skinroller påminner om en jade roller med skillnaden att skin rollern är uppbyggd med mycket små nålar som du rullar med över din hud. Nålarna sticker små hål på huden som tvingas reparera sig – detta kallas för microneedling. Hålen är så små att det inte blir några synliga ärr utan gör endast huden starkare och mjukare.

Med en skinnroller kan du få din hud jämnare och smidigare på ett naturligt sätt hemifrån. Det är en produkt som vi starkt rekommenderar att du lägger till i din hudvårdsrutin då den är lätt att använda, ger effektiva resultat och gör resten av dina hudprodukter mer verksamma.

I denna skinroller bäst i test artikel presenterar vi de 2 bästa skinrollersena samt en köpguide, användningsguide och FAQ. Vi har även samlat ihop ett antal hjälpfulla skinroller recensioner för att ta reda på hur bra dem funkar ute bland de dagliga användarna.

Ansiktsroller bäst i test 2023

Swiss Clinic Skin Roller – Bäst skinroller

skinroller

Swiss skinroller maximerar din hudvård och ger snabba, synliga resultat med hudens välmående i omtanke. Den stimulerar förnyelseprocessen i huden samt minskar rynkor, ärr och ojämnheter och bidrar till en jämnare och finare hud.

Nålhuvudet är utrustat med 600 mikronålar i kirurgiskt stål och sterlingsilver. Längden på 0,5 mm passar alla hudtyper och gör små kanaler in i hudens översta lager så att hudvårdsprodukter absorberas många gånger bättre, det går även att köpa en nållängd på 0,2 mm som används i början för att vänja huden med microneedling. Detta är ett mycket effektivt anti-age-verktyg som påskyndar produktionen av kollagen och elastin.

Nålhuvudet byts enkelt ut efter 2 månader när du är klar med behandlingen så att du sedan om du vill kan påbörja en ny behandling. Använd 1 gång om dagen i 3-5 dagar och avsluta med serum eller fuktkräm. Låt huden vila i 3-5 dagar. Upprepa cykeln i 2 månader och låt sedan huden vila i 1 månad.

Swiss skin roller recension

Många som skriver ett Swiss Skin Roller omdöme berättar hur deras hud har blivit jämnare och med mindre finnar och framförallt hur deras acneärr försvinner mer och mer. De skriver att deras hy ser bättre ut än någonsin och är så nöjda med att de prövade skin roller.

skinroller

+ Passar alla hudtyper
+ Kan användas på både kropp och ansikte
+ Utbytbart nålhuvud
+ 600 st mikronålar
+ Bekvämt handtag gjutet i zink som ger optimal balans.

Antal nålar Längd på nålar (mm) Utbytbart nålhuvud Material Hudtyp
Swiss Clinic Skin Roller 600 st 0,2 / 0,5 Ja Japanskt kirurgiskt stål Alla

Skinroller Pro – Bra skinroller

bäst skinroller

Den kliniskt beprövade skinrollern Skinroller Pro kan användas till ansiktet, kroppen och hårbottnen. Den stimulerar produktionen av kollagen och får huden att reparera sig själv genom att göra små hål i huden. 192 små mikronålar i kirurgiskt stål bearbetar hudbristningar, porer, akneärr, celluliter, rynkor, pigmentförändringar, kirurgiska ärr samt håravfall och lämnar huden mjukare och med spänst och fasthet samt långvariga resultat. 

Skinroller Pro kommer i tre olika storlekar:

  • 0,5 mm – används främst på hud som är tunn och ömtålig, som ansikte och hårbotten.
  • 1,0 mm – används för att reducera medelstora eller större ärr, rynkor, bristningar samt mindre celluliter och ger dig fastare hud.
  • 1,5 mm – du kan använda denna skinroller till bristningar som är djupare, celluliter samt kirurgiska ärr och används på tjockare hud som lår och rumpa.

Användning: Rengör hud och roller, rulla sedan 10 gånger fram och tillbaka åt samma håll i vertikal, horisontell och diagonal riktning, med ett lagom tryck. Avsluta med en kräm och rengöring av roller. Används på kvällen och med 5-7 dagars mellanrum. Var försiktig i solen efteråt och använd SPF. Byt ut skinrollern efter ca 12 användningar för att hålla nålarna hygieniska och vassa. 

bäst skinroller

+ Passar för både ansikte, kropp och hårbotten
+ Finns med olika nållängder
+ Enkel att rengöra
+ Utbytbart nålhuvud

Skinroller recension

Vid genomgång av recensioner för Skinroller Pro vittnar folk om fantastiska resultat. De har fått jämnare hudton, blivit av med pigmentfläckar och gamla acneärr. De som i början har varit något skeptiska har blivit glatt överraskade över hur bra behandlingen funkar.

Antal nålar Längd på nålar (mm) Utbytbart nålhuvud Material Hudtyp
Skinroller Pro 192 st 0,5 / 1,0 / 1,5 Ja Kirurgiskt stål Alla

Ansiktsroller köpguide – Välj rätt dermaroller

Det finns en del saker att veta innan man köper en skinroller så att behandlingen inte görs på fel sätt. Du behöver fundera på vilken typ av hud du har, vilka problem du vill behandla, var på kroppen du tänker använda din skinroller och därefter välja en modell som passar dina behov.

Antal nålar

En skin roller kan ha omkring 100 till 600 st nålar. Ju fler nålar den har desto bättre är den, det gör den mer effektiv och för de med känslig hud är en skinnroller med många nålar mindre smärtsam. En skinroll med färre nålar kan fungera lika bra men behöver användas längre tid under behandlingarna för att uppnå resultat.

Nållängd

För ett område med tunnare hy, eller som har mindre och mer ytliga problem, rekommenderas kortare nålar. På till exempel ansiktet bör du använda en skinroller med nålar som är som mest 0,5 mm korta. Där huden är tjockare eller har djupare problem, är det bra att använda en skinroller med längre nålar. På till exempel lår, rumpa och armar bör du använda en skinroller med nålar som är minst 0,5 mm långa. Dock bör du vara försiktig med att använda skinrollers som är längre än 1 mm, oavsett om din hud är van med behandlingen. I början rekommenderas att du använder nålar som är omkring 0,2 mm så att du långsamt vänjer huden med att bli behandlad med nålar. Då minskar du risken att huden reagerar starkt på behandlingen och sedan kan du stegvis använda längre nålar.

Utbytbart nålhuvud

Fördelen med ett utbytbart nålhuvud är att du då kan välja mellan olika nållängder för att behandla olika delar av kroppen. Då kan du använda samma skinroller (med olika nålhuvuden) för både ansikte och kropp. Hygien är A och O inom microneedling och därför är det bra om du byter nålar efter ett tags användning. Med ett utbytbart nålhuvud behöver du inte köpa en helt ny skinroller. Med regelbunden användning tappar nålarna ofta sin skärpa efter drygt två månader och då behöver nålhuvudet bytas ut.

Rengöring

Det är viktigt att du rengör huden noggrant innan du använder skinrollern så att nålarna inte puttar in bakterier i huden. Se därför till att du har en bra rengöringsprodukt hemma och även en ansiktskräm eller serum att avsluta behandlingen med.

Hur man använder en skinroller

Det är viktigt att du använder din skinroller på rätt sätt så att du får bra resultat och inte skadar huden. 

1. Rengör din skinroller

Innan varje behandling med din skinroller ska du rengöra den noggrant. Nålarna kommer gå ner i huden och där vill du inte få in några bakterier. Du kan till exempel rengöra den med diskmedel och vatten och sedan sprita av den. Ett annat alternativ är att koka den, men försäkra dig först att din skinroller klarar av det.

2. Rengör huden

Det är även mycket viktigt att din hud är helt ren. Smink och smuts ska bort för att huden inte ska bli irriterad eller få infektioner. Detta gör du med en ansiktsrengöring eller tvål till kroppen som du tycker funkar bra på din hud.

3. Rulla skinrollern över huden

När du rullar skinrollern över din hud ska du göra det med ett mycket lätt tryck. Nålarna är vassa och kommer gå in i huden ändå men om du pressar för hårt är det stor risk att nålarna gör för djupa hål och skadar huden. Rulla fram och tillbaka både horisontellt, vertikalt och diagonalt på små områden i taget. Börja med ena kinden, sedan den andra kinden, hakan, pannan och näsan, för att se till att varje område har fått en noggrann behandling. Du kan även använda din skinroller till skägg eller i hårbotten för att öka hårtillväxten.

5. Smörj in huden

Efter behandlingen ska du smörja in huden med serum eller fuktkrämer. Microneedlingen kommer dessutom göra produkterna många gånger mer effektiva då de kan tränga djupare ned i huden via de små hålen. Skillnaden av dermaroller före och efter är att dina hudvårdsprodukter helt plötsligt kommer bli mer effektiva och prisvärda!

6. Rengör skinrollern

Avsluta med att rengöra din skinroller igen noggrant så att inga bakterier växer till sig fram till nästa behandling och för att underlätta nästa rengöring.

7. Låt huden vila

Du kan till fördel göra din microneedling på kvällen så att din hud kan läka i lugn och ro. Om du går ut kommer den att utsättas för smuts och bakterier och då du precis har stuckit hål på din hud kommer den vara mer känslig (fram tills den har läkt – då kommer den vara starkare än innan).

FAQ

När ska man inte använda en skinroller?

När du är gravid eller ammar kan din hud vara extra känslig och därför är det säkrast om du väntar med att använda din dermaroller tills efteråt. Du ska inte heller använda den på öppna sår, infektioner, överdriven ärrbildning, acneutbrott, solbränna eller om du har en hudsjukdom eller eksem. Du bör även avstå dermaroller om du tar blodförtunnande medel eller narkotika.

När ska du använda din skinroller och hur ofta?

Vi rekommenderar att du gör behandlingen på kvällen så att huden kan läka ostört under natten. 1-2 gånger i veckan är rekommenderat att använda din skinroller men om du har känslig hy kan du använda den lite mer sällan än så.

Kan man köpa dermaroller på apoteket?

Det går att hitta skinroller på apoteket online och där har de oftast budgetvarianter. Andra ställen du kan skaffa bra skinrollers på är skinroller.co, nordic feel och eleven. Det brukar inte gå att få tag på de bästa derma roller på apotek.

Vilken är den bästa Dermarollern?

I detta skin roller test har vi usatt Swiss Clinic Skin Roller till dermaroller bäst i test. Den har flera hundra nålar i fantastisk kvalité och är helhetsmässigt en genomtänkt produkt.

Är en skinRoller bra att använda?

Ja! Om den används på rätt sätt ger den en mycket effektiv förbättring till din hy. Din skinroller kommer ge dig starkare och jämnare hy med med ökad elasticitet och mjukhet. Var noggrann med rengöring för att inte få ner bakterier i huden. Är skinroller en bluff? Nej! Det är så många som fått otroliga resultat och rekommenderar skinroller starkt till andra.

När ser man resultat av SkinRoller?

Oftast ser du en förbättring redan efter en vecka men för djupare problem kan det ta flera veckor innan du ser en tydlig skillnad. Resultatet av skinroller före och efter brukar ändå vara en mycket jämnare hy. Det översta hudlagret förnyas efter drygt en månad och du kan behöva vänta på att det sker tills du ser förbättringen i det nya hudlagret, så ge inte upp på en gång och kom ihåg att den tid det tar att se resultat varierar för alla, beroende på vad de har för hud och vilka problem de vill behandla.

Är dermaroller farligt?

Oftast är det riskfritt att använda dermaroller men du måste vara noggrann med att hud och verktyg är helt rena, inte behandla mycket känsliga områden och endast använda små nålar i ansiktet. Det som kan vara farligt är om du får ner bakterier djupt ner i huden så vi säger det igen – rengör noga!