Sovmask bäst i test – bästa sovmasken 2023

Upplever du ofta att du störs av rörelse och ljus när du ska sova? Önskar du att du under flygresan kunde få en härlig ostörd sovstund? Med en sovmask kan du sova ostört i de flesta situationer, trots ljusinsläpp och rörelse i din omgivning.

Det bästa är att en sömnmask är lika bekväm att ha på sig i sovrummet som den är smidig och enkel att ha med sig i väskan, på tåget eller på flyget. Detta möjliggör ostörd sömn oavsett var du befinner dig.

Bästa sovmasken – hitta ögonskydd för att sova bättre

Att hitta den bästa sovmasken kan dock vara svårt. Det inte minst med tanke på det breda utbud av ögonmask som finns på marknaden idag. Ta del av vår sovmask bäst i test guide för att hitta bästa sovmasken för dig!

1.     Tempur Sovmask – sovmask bäst i test

Sovmask bäst i test

Denna Tempur sovmask är utan tvekan den absolut bästa sovmasken på marknaden. Det som framförallt utmärker denna sovmask är att den är vadderad med ett otroligt behagligt, och unikt tempurmaterial som kommer med mängder av fördelar. Velourmaterialet som omsluter tempuren är även det väldigt mjukt och skönt mot huden, vilket förhöjer komforten ytterligare.

Tack vare maskens tempurmaterial formar den sig snabbt efter dina ansiktsformer och stänger ute allt ljus och alla rörelser. Området kring dina ögon dämpas också med hjälp av denna ögonbindel så att du kan sova och vila ostört oavsett var du befinner dig. Med hjälp av det justerbara kardborrebandet anpassas sovmaskens storlek för perfekt passform.

Det finns ingen tvekan om att din sömnkvalité kommer förbättras om du använder denna sovmask i samband med sömn och vila. Den är smidig att ta med sig i jackfickan, i väskan och i necessären för enkel tillgång vid behov. Vi ger ett extra plus för dess design som är både snygg och stilren i en praktisk färg.

2.     Soft Cloud Mulberry Sovmask Silke – bästa temperaturreglerande sovmask

Sovmask bäst i test

För dig som vill investera i en lyxig, bekväm och välgörande ögonmask för förbättrad sömn kan vi tipsa om denna variant från Soft Cloud. Soft Cloud Mulberry sovmask i silke är tillverkad av 100% mulberry silk, ett mycket lyxigt och kvalitativt material som bokstavligt talat känns som magi mot huden.

Trots att denna sovmask gör ett riktigt bra arbete med att stänga ute både ljus och rörelse är den utformad för att kännas så lätt och bekväm som möjligt. Dess material är även tacksamt för både hud och hår, där maskens otroligt mjuka och kvalitativa silke minskar friktionen och ser till att du vare sig sliter på håret eller bidrar till att huden blir torr och fuktfattig.

Istället ser materialet till att bevara hudens naturliga fukt, reglera temperaturen och bidra med en svalkande känsla. Lyxigt och bekvämt är med andra ord bara förnamnet. Det finns mängder av fördelar med att använda en sovmask i silke från Soft cloud. Dessutom kommer denna ögonmask till ett mycket bra pris i förhållande till dess kvalité.

3.     Palmetten sovmask – bästa sovmasken budget

Sovmask bäst i test

Palmetten sovmask är ett mycket bra alternativ för dig som vill köpa en bra och billig sovmask. Denna ögonmask för bättre sömn känns mjuk och lätt mot huden vilket gör den skön att använda i alla lägen. Dess silkesliknande material bidrar med en svalkande känsla och ser till att både ljus och rörelse dämpas när du använder den.

Tack vare att sovmasken är utformad med ett elastiskt band kan du känna dig trygg med att den sitter stadigt på sin plats. Den är lika smidig att förvara i nattduksbordet som den är att packa med sig i väskan för användning under resan. Fin design med ett gulligt citat på. För sovmaskens pris är vi nöjda.

4.     Lenoites Mulberry Sovmask med necessär – bästa sovmask för allergiker

Sovmask bäst i test

Vid köp av denna Lenoites Mulberry sovmask får du med en tillhörande necessär/clutch. Det underlättar såväl förvaring i hemmet som förvaring och medtag i väskan under resan. Sovmasken från Lenoites är tillverkad av 100 % högkvalitativt Mulberry silke, vilket inte bara innebär felfri användning utan även bästa möjliga komfort.

Med denna sömnmask behöver du inte oroa dig för skavande sömmar, hårda band eller material som skapar friktion mot hud och hår. Istället kan du njuta av den avkoppling som sovmasken bidrar med, där kombinationen av mullbärssilke och vadderade ögonlappar känns som en dröm att ha på sig samtidigt som ljus och rörelse stängs ute.

Har du känslig eller torr hy, lider av finnar eller andra hudproblem kan du känna dig trygg med din sovmask från Lenoites. Utöver dess mjuka, behagliga och lyxiga känsla mot huden är den även temperaturreglerande och håller sig fin och fräsch i väldigt många år. Helt klart värd att utse som sovmask bäst i test för allergiker.

5.     Amelie Soie Secrets de beauté Premium Collection ögonmask – bästa sovmask med clutch

Sovmask bäst i test

Sist men inte minst vill vi tipsa om sovmasken i silke från Amelie Soie. Deras Secrets de beauté Premium Collection sleep mask är ett mycket bra alternativ för dig som är allergisk eller extra känslig, samt för dig som vill måna om din hud och ditt hår. Tack vare att masken är tillverkad av 100 % äkta mullberry silke är den helt garanterad störningsfri.

De främsta fördelarna med mulberrysiden är att det är väldigt mjukt och snällt mot både hud och hår. Det innebär att du vid användning av denna sovmask kan minimera sovrynkor och lugna den känsliga huden kring ögonen. Tack vare att materialet endast absorberar en tredjedel fukt jämfört mot andra material bibehålls även hudens fuktnivåer.

Dessutom är denna sovmask i silke temperaturreglerande och allergivänlig. Din ögonmask kommer också hålla sig hel och fräsch länge. Den tillhörande necessären som följer med vid köp är perfekt för att förvara masken i när den inte används eller då du vill ta med den under resan. Amelie Soie sovmask i siden är ett kvalitativt, lyxigt och mycket bra val.

Förbättrad sömnkvalité med sovmask

Det finns mycket som tyder på att du med hjälp av en sovmask kan förbättra din sömnkvalité och helt enkelt sova bättre. När du sover bättre förbättrar du också din hälsa och ditt välmående överlag. I det stressiga, överstimulerade och väldigt hektiska samhälle vi lever i idag är det viktigare än någonsin med vila, återhämtning och god ostörd sömn.

Med en ögonmask kan du sova bättre genom att du enkelt, smidigt och bekvämt kan blockera ljus och stänga ute störande rörelser. Oavsett om du vill kunna sova ostört hemma i din säng, på soffan, på flyget eller på bussen kan vi garantera dig att en bra sovmask kommer göra susen. Din ögonbindel kan tas med överallt, såväl i väskan som i jackfickan.

Används den på flyget kan en ögonmask även bidra till att du lättare anpassar dig efter de olika tidszonerna. Det finns sov mask som är specifikt anpassade för användning av barn som har svårt att sova eller blir störda i sömnen.

Hitta bästa sovmask för dig

För att din sovmask ska göra sig så bra som möjligt för dig är det viktigt att du väljer rätt modell. Trots att en ögonbindel är en förhållandevis okomplicerad produkt kan skillnaderna mellan kvalité, komfort och användarvänlighet variera i stort mellan de olika varianterna på marknaden.

Där är framförallt vissa aspekter avgörande. Nedan listar vi några av de aspekter som du bör ta hänsyn till vid val av ögonmask, inte minst då du jämför olika modeller för att hitta din sovmask bäst i test.

Material

Materialet är enligt oss det absolut viktigaste vid valet av sovmask. Det är nämligen materialet som är avgörande för såväl komfort som för användning och resultat. Är du extra känslig eller allergisk är det extra viktigt att du ser över sovmaskens material innan du tar ett beslut.

Det vanligaste är att man tillverkar sovmasker av bomull, silke, siden och gel. Sovmask i silke är det absolut lyxigaste och mest kvalitativa alternativet, och även det bästa för dig som är känslig eller allergisk. Sovmasker i bomull kan ofta vara lite billigare, medan en ögonmask i gel har svalkande egenskaper. Testa dig fram för att hitta bästa sovmasken för dig.

Passform

Om du vill att din sovmask ska passa dig så bra som möjligt kan det vara smart att välja en sömnmask där du kan justera passformen. Det vill säga att masken kommer med ett justerbart band. Detta möjliggör för dig att helt och hållet anpassa sovmaskens passform och placering på bästa möjliga sätt efter din egen ansiktsform och dina egna önskemål för stunden.

Vanliga frågor och svar om sovmask

Är sovmask bra?

Det finns många fördelar med att använda en sovmask. Det är framförallt bra för dig som blir störd av ljus eller rörelse när du sover, och som vill kunna sova ostört i hemmet, på flygplanet och under resan. En sovmask som bidrar till ostörd sömn kan förbättra din hälsa och ditt välmående överlag, bidra till bättre avkoppling och öka din komfort i vardagen.

Varför har man sovmask?

Den främsta anledningen till att man har sovmask är för att man vill minska störningsmomenten i ens omgivning då man ska koppla av, vila eller sova, så som ljus och rörelse. Beroende på hur sovmasken är utformad kan den även dämpa andra intryck utifrån, så som ljud och tryck.

Var kan man köpa sovmask?

Sovmask finns att köpa både i fysiska butiker och online. För dig som på ett enkelt och smidigt sätt vill se över utbudet av sovmasker för att hitta bästa sovmasken för dig skulle vi rekommendera att köpa sovmask på nätet. Då kan du jämföra olika modeller och alternativ för att sen beställa hem din sovmask bäst i test. Snabbt, smidigt och enkelt.