ansiktskräm bäst i test

Bästa stegräknaren – Stegräknare bäst i test 2023

Ansiktskräm bäst i test

Världshälsoorganisationens rekommendation är att vi ska gå minst 10000 steg om dagen för att hålla en bra hälsa. En del har långt kvar för att komma upp i de siffrorna och andra går mer än så varje dag. Med en stegräknare lär du dig hur mycket du behöver gå för att komma upp i 10000 steg, håller koll så att du når ditt dagliga mål och motiverar dig att gå mer.

Numera är det vanligare att ha en stegräknare i form av aktivitetsarmband, som då även mäter puls, kaloriförbrukning, sömn, mm. men det finns även några traditionella stegräknare kvar på marknaden för dig som vill ha något enklare. I detta stegräknare test har vi granskat de bästa stegräknarna från en rad olika undersökningar för att ta reda på vilken stegräknare som är bäst i test och tagit med 7 stycken som alla är starkt rekommenderade.

Vi har utnämnt Garmin Vivosmart 5 till bästa stegräknaren för dess många olika funktioner, överkomliga pris och fina kvalitet, men som nämnt ligger samtliga stegräknare i detta test uppe i toppen för bästa stegräknare.

Test av stegräknare – Bäst stegräknare 2023

1. Garmin Vivosmart 5 – Bäst i test

stegräknare bäst i test

Utöver att räkna steg har detta aktivitetsarmband många olika funktioner. Bland annat mäter den din puls, andning, sömn, tillryggalagd sträcka, intensiva minuter och förbrända kalorier. Garmin Vivosmart 5 är vattentät, med en veckas batteritid, klocka, väder-funktion, ansluten GPS, musikkontroll, kalender, smartaviseringar, mm.

Ha den på dig dygnet runt för att hålla koll på din hälsa, du kan till och med ha på dig den i duschen eller när du simmar. Du kan övervaka din kropps energinivåer under dagen för att hitta de bästa tidpunkterna till träning, se om du har haft en lugn, balanserad eller stressig dag och dessutom få avslappningspåminnelser under dagen eller koppla upp armbandet till mobilen för att enkelt hantera olika funktioner.

 • Prisklass: Medel
 • Batteritid: 7 dagar
 • Vattentät: Ja
bäst stegräknare

Men en klocka som räknar steg och har många funktioner kan du hålla koll på och förbättra din hälsa. Fitbit Charge 5 aktivitetsarmband har stegräkning och mäter puls, aktivitet, sömn, och stress.

Koppla Fitbit till din mobil för att få upp meddelanden och aviseringar direkt på armbandet. Den spårar din träning och dina aktiviteter, övervakar dina olika sömnstadier, spårar tempo och distans, håller koll på dina brända kalorier, är vattentät och har en batteritid på upp till 7 dagar.

 • Prisklass: Medel
 • Batteritid: 7 dagar
 • Vattentät: Ja
bra stegräknare

Detta är en väldigt bra och omtyckt budgetvariant. Xiaomi är en billig stegräknare som även mäter puls, sömn, stress och känner automatiskt igen 6 olika träningsaktiviteter. Aktivitetsarmbandet har en stor och tydlig skärm, är vattentät och har en batteritid på ca 14 dagar. För att vara en stegräknare som är så billig som denna är så har den väldigt många funktioner. Anslut den till en app på mobilen för att analysera all aktivitet och statistik.

 • Prisklass: Låg
 • Batteritid: ca 14 dagar
 • Vattentät: Ja
snygg stegräknare

Fitbit Luxe är ett mycket stilrent aktivitetsarmband som du kan ha både som stegräknare och armband. Kedjan är i rostfritt stål och är mycket dekorativ, för dig som inte är så mycket för den sportiga och ordinära stilen på andra aktivitetsarmband. Här får du en snygg klocka med stegräknare och som mäter puls, sömn, stress, kalorier samt håller koll på olika aktiviteter du utför. Fitbit Luxe är vattentät och har en batteritid på upp till 7 dagar.

 • Prisklass: Hög
 • Batteritid: 7 dagar
 • Vattentät: Ja

5. Rubicson – Billig klassisk stegräknare

klassisk stegräknare

Rubicson stegräknare är för dig som vill ha den traditionella varianten av stegräknare, billig och simpel. Även om dessa typer av enkel stegräknare inte är så vanliga längre med dagens alla multifunktionella aktivitetsarmband, så är det fortfarande många som känner att de inte behöver så många fler funktioner än att räkna steg. Här får du en bra stegräknare med klocka, distans och kalorivisare.

Rubicson sätter du fast på byxlinningen, i fickan eller runt halsen under dagen och sparar dina resultat i 15 dagar. På grund av de simpla funktionerna har denna stegmätare längre batteritid än aktivitetsklockor och du behöver inte vänta på att ladda upp den, stoppa snabbt och enkelt in ett nytt batteri och återvinn det gamla.

 • Prisklass: Låg
 • Batteritid:
 • Vattentät:
Fitbit versa 3

Fitbit Versa 3 är en klocka med stegräknare som har inbyggd GPS, funktion att lagra musik, pekskärm som du kan ändra utseende på och kopplas ihop med fitbit-appen för att få en större överblick på din statistik. Du kan till och med betala med armbandet.

Med Fitbit Versa 3 kan du mäta puls, sömn, aktiviteter, distans. Du kan se meddelanden, nyheter, väder och använda klockan till att väcka dig under ditt lättare sömn-stadie. Aktivitetsarmbandet är vattentätt så att du duscha och simma med det. Batteritiden ligger på mer än 6 dagar och har en snabbladdningsfunktion på 12 minuter som räcker en hel dag.

 • Prisklass: Hög
 • Batteritid: 6 dagar
 • Vattentät: Ja

7. Denver BFH-14 – Billigt aktivitetsarmband

billigt aktivitetsarmband

Denver är en stegräknar klocka som även mäter distans, brända kalorier, puls, övervakar hur du sover och håller koll på olika sporter du utför. Aktivitetsarmbandet kopplas ihop med din mobil och används tillsammans med en app för att spara information, hålla koll på din hälsa och få upp meddelanden och kalenderhändelser på handleden. Denna stegmätare med klocka är vattentät och har upp till 15 dagars batteritid.

 • Prisklass: Låg
 • Batteritid: 15 dagar
 • Vattentät: Ja

Sammanställning

Garmin Vivosmart 5 Fitbit Charge 5 Xiaomi Mi Band 6 Fitbit Luxe Rubicson stegräknare Fitbit Versa 3 Denver BFH-14
Prisklass Medel Medel Låg Hög Låg Hög Låg
Batteritid 7 dagar 7 dagar 14 dagar 7 dagar 6 dagar 15 dagar
Vattentät Ja Ja Ja Ja Ja Ja

Köpguide – Köp rätt stegräknare

Traditionella stegräknare

När du ska köpa stegräknare behöver du fundera på hur mycket pengar du vill spendera, vilka funktioner du önskar ha, om du vill använda stegräknaren dygnet runt, bara under dagen eller bara ibland. En stegräknare som du inte har på handleden har du inte när du sover eller duschar så den behöver du komma ihåg att ta med dig och en stegräknare som du har på handleden, ett så kallat aktivitetsarmband, behöver du komma ihåg att ladda då och då.

Det brukar vara vanligare att ha en traditionell stegräknare för äldre då de inte alltid är så intresserade av alla nya funktioner, men ett aktivitetsarmband kan faktiskt vara smart då det är mycket viktigt att hålla igång och hålla koll på hälsan i pensionsåldern, där exempelvis raska promenader med gåstavar ett populärt motionssätt. 

Stegräknare till barn brukar också vara av den traditionella varianten då de inte heller alltid bryr sig om stressnivåer, brända kalorier och att få upp nyheter på handleden. Det finns dock aktivitetsarmband speciellt för barn, som gör det enklare att hålla koll på barnets aktivitet, platsinformation samt att enkelt kunna ringa till barnet.

En traditionell stegräknare visar oftast bara steg och klocka och är oftast inte vattentät, men de brukar vara billigare och med längre batteritid. Den passar för dig som inte känner att det är jätteviktigt att hålla koll på aktivitet och hälsa, utan endast vill se till att du rör på dig tillräckligt under dagen.

Aktivitetsarmband

Ett aktivitetsarmband har du på dig dygnet runt, även i duschen. Den mäter sömn, steg, distans, stress, aktiviteter, puls (läs mer om pulsklockor) och har väldigt många fler funktioner. Du tar av dig den omkring en gång i veckan för att ladda den. Aktivitetsarmbandet kopplas ihop med en app på din telefon där du kan spara och överblicka information. Uppkopplingen till telefonen gör även att du kan få upp meddelanden på handleden. Fördelen med att de sitter på handleden är att du inte behöver tänka så mycket på att ta med den, en traditionell stegräknare behöver du flytta mellan olika byxor. Om du inte tycker att det är snyggt att ha den på handleden kan du i vissa fall även sätta dessa stegräknare runt fotleden.

Stegräknare med armband som är bäst i test 2023 skiljer sig från de stegräknare som var bäst i test till exempel 2016. De har fått fler funktioner, säkrare resultat, bättre design, teknik och kvalitet. En stegräknare med klocka som är bäst i test är en investering för din hälsa, som gör att du rör på dig tillräckligt varje dag och motiverar dig till att nå nya mål.

Stegräknare i mobilen

Även din mobil kan fungera som stegräknare. De flesta mobiler nuförtiden räknar faktiskt steg väldigt noggrant och om du har på dig mobilen hela tiden så behöver du inte köpa en ytterligare apparat. Den bästa stegräknarappen som du kan ladda ner på din mobil gratis är Google fit och Stegräknare. Med en app på telefonen kan du billigt övervaka, steg, kalorier, distans och olika mål.

Användarguide – Så använder du en stegräknare

En del stegräknare behöver ställas in efter just dig för att ge de bästa resultaten. Till exempel kan du behöva ställa in vikt, kroppslängd, hur långa steg du tar, kön, ålder, mm. men det varierar på olika stegräknare. En stegräknare sätter du fast på byxlinningen, stoppar den i fickan eller hänger den runt halsen. Ett aktivitetsarmband sätter du vanligtvis fast runt handleden men i vissa fall även runt fotleden.

Du behöver även koppla upp den med din telefon, vanligtvis via bluetooth samt ladda ner en app som hör ihop med din stegräknare. Detta är för att få tillgång till alla funktioner, spara information och ibland använda telefonens gps, meddelanden och musik. Vissa stegräknare behöver du ibland byta batteri i och andra sätter du på laddning med en tillhörande laddare, omkring 1 gång i veckan.

Använd stegräknaren när du rör på dig eller dygnet runt för att även se hur du sover. Du kan se på stegräknarens skärm eller på mobilen hur många steg du har gått, hur långt du har gått, din puls, brända kalorier, mm. beroende på vilken stegräknare du har. De bästa aktivitetsarmbanden kommer även ha funktioner som att påminna dig om när du ska röra mer på dig eller när du borde varva ner och ta några djupa andetag.

Du kan spara din data för att jämföra hur mycket du rör dig olika dagar och för att se framsteg eller om du borde röra på dig mer. Du kan se om du haft en stressig vecka och borde ta en lugn helg eller om du borde skaffa lite bättre sömnvanor.

Med ett aktivitetsarmband kan du även anteckna din mens i appen och se var i menscykeln du är på armbandet. Du kan även få påminnelser att den snart börjar så att du är förberedd.

En del aktivitetsarmband känner även av automatiskt vilken aktivitet du utför och ibland kan du behöva ställa in det manuellt. Då kan du se hur långt du har simmat eller sprungit eller hur många kalorier du har bränt under yogan och spinningen.