Bäst kosttillskott vid klimakteriet

Har du kommit in i klimakteriet, eller i den så kallade övergångsåldern? Då är det inte helt ovanligt att man drabbas av ökad trötthet, svettningar och värmevallningar, humörsvängningar och allmän obalans i kroppen. Detta är som sagt helt normalt, men kan trots det vara både obekvämt och påfrestande för såväl kroppen som för psyket.

Klimakteriet är inte något du som kvinna kan undvika, men du kan göra vissa saker för att underlätta för dig under denna period. Det är bland annat att ta kosttillskott för klimakteriet, som är anpassade just för dig som lider av olika klimakteriebesvär. I detta bäst i test har vi listat de bästa kosttillskotten vid klimakteriet för att du ska kunna hitta det alternativ som passar dig bäst!

Top 3 – Bäst i test mot klimakteriebesvär

Bästa kosttillskott vid klimakteriet

1. Better You Balans Kvinna – bästa kosttillskott klimakteriet

Kosttillskott klimakteriet

Better You Balans Kvinna är ett kosttillskott specifikt anpassat för dig som äntrat den omtalade (och något fruktade) övergångsåldern, närmare bestämt klimakteriet. Att vi valde just detta alternativ som kosttillskott klimakteriet bäst i test beror på att det innehåller en sammansättning av diverse ämnen som bidrar till förbättrad balans i kroppen.

Detta kosttillskott innehåller bland annat en mängd olika vitaminer och mineraler, som inte bara bidrar med positiva effekter för dig som går igenom klimakteriet utan som även är nödvändiga för att din kropp ska hålla sig fortsatt frisk och välmående. Du hittar bland annat D-vitamin, magnesium, zink, selen och järn, gurkmeja, rå kakao och bidrottninggelé.

Tack var kosttillskottens balanserade innehåll kommer de bidra till att du både känner dig och blir mer balanserad såväl i vardagen som när det kommer till upplevda klimakteriebesvär. Din muskelfunktion såväl som din psykologiska funktion hålls normal, vilket är viktigt för att du ska kunna leva ett liv som vanligt trots den kroppsliga förändringen.

En stor fördel med detta kosttillskott klimakteriet är att de är utformade som vegetabiliska kapslar som är lätta att svälja. Vi förstår varför just dessa kapslar är utsedda till bästa kosttillskott för kvinna under klimakteriet!

2. Healthwell Super Bidrottninggelé – bästa billiga kosttillskott klimakteriet

Kosttillskott klimakteriet

Healthwell Super Bidrottninggelé är ett högdoserat kosttillskott specifikt anpassat för dig som lider av olika klimakteriebesvär. Oavsett om du lider av trötthet, humörsvängningar, värmevallningar eller andra fysiska eller psykiska besvär kan detta tillskott lindra symptomen och underlätta vardagen.

Detta kosttillskott innehåller framförallt bidrottninggelé, vilket har blivit en mycket omtalad ingrediens i produkter specifikt utformade för kvinnor. De främsta fördelarna med just bidrottninggelé är att det är naturligt rikt på mineraler, vitaminer, aminosyror och kollagen som i sin tur bidrar med mängder av positiva effekter för din hälsa såväl på insidan som utsidan.

Många av de som testat detta kosttillskott upplever att några av dess effekter är att upptaget av näringsämnen främjas, att värme- och hormonsvallningar dämpas, att humöret stabiliseras och att hud, hår och naglar blev mer välmående. Kapslarna är koncentrerade (men utan gelatin) och gör skillnad för dig som lider av klimakteriet.

3. Balans Plus – bästa naturliga kosttillskott klimakteriet med vitaminer

Kosttillskott klimakteriet

För dig som vill få hjälp att hitta balansen under klimakteriet och den påfrestande övergångsåldern kan vi rekommendera detta klimakteriet kosttillskott Balans Plus. Detta är en naturlig, svensktillverkad produkt specifikt anpassad för kvinnor som vill att såväl vardagen som möjliga upplevda klimakteriebesvär ska underlättas och balanseras.

Kosttillskottet Balans Plus innehåller bland annat Vitamin D – vilket är fördelaktigt för din benstomme och muskelfunktion – samt vitamin B och pollenextrakt. Dessa ingredienser ger inte en enorm effekt direkt, men efter att du använt kosttillskottet under en period kommer du med stor sannolikhet uppleva positiva effekter framförallt mot värmevallningar.

Oavsett hur klimakteriet påverkar just dig, din kropp och ditt mående kan vi nästan garantera att Balans Plus är ett kosttillskott som kan underlätta vardagen och göra gott för din såväl inre som yttre hälsa. Innehållandes viktiga vitaminer för kvinnor i klimakteriet bidrar det till förbättrad hälsa överlag. En förpackning innehåller 120 kapslar.

4. New Nordic Meno Joy – bästa klimakteriet kosttillskott mot värmevallningar

Kosttillskott klimakteriet

Befinner du dig i klimakteriet och lider framförallt av värme- och hormonvallningar? Kan du ofta bli överrumplad över att en våg av värme sveper över din kropp, likt en varm tropisk fläkt, utan att du gjort så mycket som rört en fena? Då kan detta kosttillskott vara lite av en räddare i nöden för dig.

New Nordic Meno Joy är ett kosttillskott för dig som befinner dig i eller är på väg in i klimakteriet. Det är specifikt utformat för att underlätta vardagen för dig som lider av värmevallningar och hormonvallningar av olika slag. Med dessa kosttillskott behöver klimakteriet inte innebära försämrad livskvalité eller påfrestande kroppsförändringar.

Kosttillskottet kan även hjälpa dig som lider av humörsvängningar, rastlöshet och känslan av fysisk och psykisk obalans överlag. Innehållet av Vitamin B6 är framförallt viktigt här då det är just denna vitamin som hjälper till att balansera hormonbalansen i kroppen. Vitamin B1, B12 och B2 bibehåller nervsystemets funktion och magnesium minskar trötthet.

Rödklöver och humle som detta kosttillskott också innehåller har andra positiva effekter såväl mot klimakteriebesvär som för din hälsa i sin helhet. Helt klart ett av de bästa kosttillskotten för klimakteriet.

5. BioCare Menopause Multinutrient – bästa veganska klimakteriet kosttillskott

Kosttillskott klimakteriet

Sist men inte minst vill vi tipsa om detta helt veganska kosttillskott för klimakteriet BioCare Menopaus. Kosttillskottet var tidigare känt som FemFore Multi, vilket var ett mycket passande namn då kapslarna innehåller ett avancerat multinäringsämne specifikt framtaget för kvinnor i ”den mogna åldern”.

Detta multinäringsämne främjar kroppens hormonbalans och ser till att såväl din hälsa och energi som dina mentala funktioner, ditt välbefinnande, din hud och fertilitet håller sig på en stabil nivå. Det då ämnet innehåller nödvändiga och hälsofrämjande vitaminer och mineraler som vitamin B6, magnesium, järn och zink, samt rosmarin och grönt te.

Samtliga ingredienser är inte bara hälsofrämjande, utan de är även helt veganska. Du som vegan kan alltså konsumera dessa kapslar utan minska oro eller störning. Kapslarna är också enkla att svälja utan komplikationer eller obehag. Detta klimakteriet kosttillskott hjälper dig att upprätthålla en välfungerande vardag och livsstil med optimala nivåer i kroppen.

Är kosttillskott under klimakteriet verkligen nödvändigt?

Trots att det finns mycket som talar för att kosttillskott som är specifikt anpassade för dig som går igenom klimakteriet har flera olika positiva effekter på såväl kropp som psyke, som i sin tur kan lindra besvär och underlätta och förbättra vardagen, finns det många som är skeptiska till om det faktiskt funkar. Och det är inte så konstigt.

Men, faktum är att det finns många bevis på att dessa specifika klimakteriet kosttillskott faktiskt gör skillnad. För dig som närmar dig eller redan befinner dig i den så kallade övergångsåldern kommer bland annat kroppens östrogennivå minska. Det som en helt naturlig följd av att du äntrar denna hormonellt förändrande period.

Vanliga klimakteriebesvär

Denna minskade nivå av östrogen kan i sin tur bidra till att du drabbas av olika klimakteriebesvär. Dessa kan bland annat visa sig i form av:

 • ökad trötthet
 • svettningar
 • värme- och hormonvallningar
 • humörsvängningar
 • svettningar
 • torra slemhinnor
 • sömnsvårigheter

Genom att komplettera med ett kosttillskott för klimakteriet kan du se till att din östrogennivå såväl som allmänna hormonella nivå stabiliseras och hålls jämn utan att du måste göra några enorma förändringar i vardagen. Det kan i sin tur lindra och dämpa dina besvär och därmed bidra till en behagligare, mer välfungerande och mer trivsam vardag.

Vilka är de viktigaste ingredienserna i klimakteriet kosttillskott?

Idag finns det ett enormt utbud att välja mellan för dig som vill hitta kosttillskott för klimakteriet. Dessa olika alternativ innehåller varierande kombinationer av ingredienser och ämnen som i sin tur bidrar med olika effekter på kropp och psyke. Beroende på hur just din övergångsålder ser ut och påverkar dig kan olika tillskott vara olika passande.

Något som däremot är gemensamt för de flesta av de klimakteriet kosttillskott som finns på marknaden är att dess innehåll är naturligt. Några av de mest populära ingredienserna, som har påvisat störst effekt mot olika klimakteriebesvär, är:

 • Jättenattljuslolja – en örtbaserad ingrediens som kan underlätta för dig som lider av värmevallningar och hormonell obalans. Har även påvisad positiv effekt för hår, hud och naglar.
 • Rödklöver – denna ingrediens är framförallt väldigt effektiv för dig som lider av värmevallningar och svettningar under klimakteriet. Helt naturlig och förekommer i olika variationer.
 • Vitamin B6 – för dig som lider av humörsvängningar och andra hormonella besvär kan vitamin B6 vara en mycket välgörande och viktig vitamin.
 • Magnesium – magnesium är en mineral som framförallt har bevisats ha positiv effekt mot trötthet och depressiva känslor.
 • Havtorn – lider du av torra slemhinnor kan det vara rekommenderat att leta efter ett kosttillskott för klimakteriet som innehåller just havtorn. Havtorn ska nämligen vara bra då det reglerar kroppens fuktbalans, framförallt i dina slemhinnor.
 • Dvitamin – med ett klimakteriet kosttillskott som innehåller D-vitamin kan du främja kroppens naturliga fysiska funktioner samt stärka benstommen.

Lindra fysiska och psykiska symptom under klimakteriet

De alternativ av kosttillskott för kvinna i klimakteriet som finns att välja mellan på marknaden idag är ofta utformade för att lindra flera olika klimakteriesymptom som är vanliga att drabbas av. De bidrar med mer energi, stabiliserar humöret, balanserar dina hormonella nivåerna och ser till att kroppens såväl inre som yttre hålls i schack.

De naturliga omvälvningar som sker i kroppen till följd av klimakteriet är något som du som kvinna inte kan undkomma. Men, genom att ta till ett kosttillskott innehållandes ingredienser utformade för att motverka de besvär som du upplever kan du förvänta dig positiva effekter på ditt välmående och en mer balanserad, normal vardag!